Η Claire Danes είχε απορρίψει τον ρόλο της Rose στον Τιτανικό

Η ηθοποιός αποκάλυψε γιατί δεν μετάνιωσε για την απόφασή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τον λόγο για τον οποίο απέρριψε τον ρόλο της Rose στον Τιτανικό αποκάλυψε η Claire Danes, εξηγώντας γιατί δεν ήθελε να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο και στο πλευρό του Leonardo DiCaprio

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το δίδυμο Danes και DiCaprio στην ταινία Romeo + Juliet το 1996, οι παραγωγοί θέλησαν να δουν ξανά μαζί τους δύο ηθοποιούς σε ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο. Ωστόσο, η Danes μοιράστηκε τις ανησυχίες που είχε σχετικά με τη φήμη που θα ακολουθούσε και το αν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί ως νεαρή ηθοποιός.  

"Ειλικρινά, είχα μόλις τελειώσει την ταινία με τον Leonardo στην πόλη του Μεξικού, κι εκεί θα γινόντουσαν και τα γυρίσματα για τον Τιτανικό και δεν είχα καθόλου χρόνο για εμένα. Και θυμάμαι ότι τότε, ο Leo κι εγώ είχαμε τον ίδιο μάνατζερ και ήμασταν στο γραφείο του. Και είναι κάπως αστείο...ήμουν στο μπαλκόνι κι έβλεπα τον Leo να κάνει βόλτες στο πάρκινγκ με ένα νοικιασμένο κόκκινο αμάξι. Ξέρω ότι πάλευε να πάρει την απόφαση αν θα κάνει την ταινία και ξαφνικά σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε 'Θα το κάνω'. Μπορούσα να διακρίνω ότι δεν ήταν σίγουρος και κοίταξα κάτω και του έδειξα ότι καταλαβαίνω γιατί το κάνει. Και ότι δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν έτοιμη. Και δεν ήμουν καθόλου έτοιμη" δήλωσε στο Armchair Expert podcast του Dax Shepard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το γεγονός ότι ο DiCaprio δέχτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, η Danes δεν έχει "καθόλου τύψεις" που απέρριψε τον ρόλο που πήρε τελικά η Kate Winslet και της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 1998.