Η Beyoncé δωρίζει 1 εκ. δολάρια σε Black-Owned επιχειρήσεις

Το ίδρυμα της superstar BeyGOOD θα ενισχύσει χρηματικά τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την πανδημία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δύο ημέρες πριν από τα 39α γενέθλιά της, το ίδρυμα της Beyoncé, BeyGOOD, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε Μαύρους ανθρώπους και έχουν επηρεαστεί από τον COVID-19.

"Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε επιπλέον κεφάλαια του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την Beyoncé για να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε Μαύρους ανθρώπους", ανακοίνωσε το ίδρυμα μέσω του Instagram. "Ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ανοίγει αυτόν τον μήνα, με τον συνεργάτη μας NAACP".

Η δωρεά είναι μια ακόμη συνεργασία με το NAACP, με το οποίο συνεργάστηκε το ίδρυμα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να δώσει 10.000 δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε Μαύρους σε ολόκληρη τη χώρα, που επηρεάστηκαν από την πανδημία και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

"Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία και η έκρηξη για δικαιοσύνη σε ολόκληρη την κοινότητα των Μαύρων και σε όλη τη χώρα έγινε αισθητή σε κάθε τομέα της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι τοπικές επιχειρήσεις  συνεχίζουν να λειτουργούν" είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο η NAACP. "Οι προκλήσεις των ιδιοκτητών των black-owned επιχειρήσεων δεν μπορούν να υποτιμηθούν, καθώς τα αποτελέσματα των εξεγέρσεων σε ολόκληρο το έθνος έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται σε τρομερή στενότητα λόγω ζημιών και άλλων αναγκών".

Οι υποψήφιοι για το Black-Owned Small Business Impact Fund πρέπει να καταθέσουν τις εκτιμήσεις των ζημιών ή της αντικατάστασης της περιουσίας, καθώς επίσης να στεγάζονται στο Χιούστον, την Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες ή τη Μινεάπολη.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Beyoncé στήριξε και πάλι τις προσπάθειες ανακούφισης από τον COVID-19, με δωρεά 6 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του BeyGOOD σε εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.