Ο Tom Hayden από τους 7 του Σικάγου ήταν παντρεμένος με τη Jane Fonda

Η ιστορία ενός ζευγαριού με έντονη ακτιβιστική δράση.

Η Δίκη των 7 του Σικάγου αφορά μεταξύ άλλων την ιστορία του ακτιβιστή Tom Hayden, ο οποίος υπήρξε παντρεμένος με τη Jane Fonda. Αν και η σχέση τους δεν εμφανίζεται στην ταινία, καθώς ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά τη δίκη, αποτέλεσε ένα τεράστιο κομμάτι της δημόσιας ζωής τους τις επόμενες δεκαετίες.

Τόσο ο Hayden όσο και η Fonda ήταν ενεργοί ακτιβιστές, έτσι γνωρίστηκαν και τελικά ερωτεύτηκαν. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1971, όταν η Fonda άρχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά και κοινωνικά, ενώ ο Hayden είχε ήδη έντονη ακτιβιστική δράση. Το 1972, η Fonda έδωσε μια αξέχαστη ομιλία σε μια διαμαρτυρία κατά του πολέμου του Βιετνάμ και λίγο ξεκίνησε η σχέση τους.

Ο Hayden και η Fonda παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1973, παρόλο που το διαζύγιο της ηθοποιού από τον πρώτο της σύζυγο, τον Γάλλο σκηνοθέτη Roger Vadim, ολοκληρώθηκε τεχνικά τρεις ημέρες πριν από το γάμο της με τον Tom. Ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε στους Gadsden Times ότι το ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδί και πίστευε ότι θα ήταν καλύτερο να παντρευτεί και να κρατήσει την ενέργειά του για το πραγματικό του έργο αντί να ταλαιπωρηθεί με την κριτική που θα του ασκούνταν. Ο γιος τους, Troy Garity (με το πατρικό όνομα της μητέρας της Fonda για να αποφύγει το στίγμα των αμφιλεγόμενων γονέων του), γεννήθηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Η ηθοποιός είχε ήδη μια 4χρονη κόρη, τη Vanessa, από το γάμο της με τον Vadim.

Ο Tom Hayden από τους 7 του Σικάγου ήταν παντρεμένος με τη Jane Fonda
Jane Fonda, Tom Hayden και Troy Fonda

Μετά από σχεδόν 17 χρόνια γάμου, το ζευγάρι ανακοίνωσε την απόφασή του για διαζύγιο στα τέλη του 1989. Οι Los Angeles Times ανέφεραν εκείνη την εποχή ότι ο Hayden και η Fonda συνεργαζόντουσαν επαγγελματικά, παρά τον προσωπικό τους χωρισμό, και σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο Hayden είχε άλλο ερωτικό ενδιαφέρον. Συνέχισαν να συνεργάζονται στον φιλελεύθερο οργανισμό Campaign California, και ανακοίνωσαν σχέδια για μια επικείμενη συνεργασία σχετικά με μια περιβαλλοντική πρόταση.

Τελικά παντρεύτηκαν και οι δύο: Η Fonda με τον ιδρυτή του CNN, Ted Turner το 1991 (χώρισαν το 2001) και ο Hayden με την Barbara Williams, με την οποία παρέμεινε παντρεμένος μέχρι το θάνατό του το 2016. Δύο χρόνια αργότερα, η Fonda θυμήθηκε τον Hayden σε μια συνέντευξή της στη Νέα Υόρκη. "Είχε αυτό το βάθος γνώσης, και μου έδωσε δομή και καθοδήγηση, και έμαθα τόσα πολλά από αυτόν που είμαι για πάντα ευγνώμων. Μου λείπει τόσο πολύ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ