Πρίγκιπας Κάρολος | Μιλάει για τη σημασία της διαχρονικής μόδας

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς στη γκαρνταρόμπα του κομμάτια που διαρκούν στο χρόνο και που είναι χρήσιμα.

Σε συνέντευξη του στη Βρετανική Vogue, ο Κάρολος εξήγησε πως κατάφερε να δημιουργήσει μια γκαρνταρόμπα με διαχρονικά κομμάτια, αλλά και πως άλλαξε το στιλ του με το πέρασμα του χρόνου.

"Νόμιζα πως ήμουν σαν ένα σταματημένο ρολόι που λέει σωστά την ώρα μόνο δυο φορές κάθε 24 ώρες... Όμως χαίρομαι που πιστεύετε πως έχω στιλ”, είπε. "Είμαι τυχερός γιατί μπόρεσα να βρω εξαιρετικούς ανθρώπους που φτιάχνουν αυτά που μου αρέσουν και έτσι προσπαθώ να τα διατηρώ όσο περισσότερο γίνεται”.

Σύμφωνα με το People, ο Κάρολος δίνει συχνά να του επιδιορθώσουν τα παπούτσια του ή τα κοστούμια που έχουν ραφτεί στη Saville Row στο Λονδίνο.

"Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμώ να επιδιορθώσω ένα ζευγάρι παπούτσια- ή οποιοδήποτε ρούχο- παρά να το πετάξω. Γι' αυτό και πιστεύω πως από οικονομικής άποψης, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιχειρήσεις που κάνουν επιδιορθώσεις ή επαναχρησιμοποιούν υλικά. Σαν παιδί, θυμάμαι που πηγαίναμε τα παπούτσια μας στο τσαγκάρη στη Σκοτία και τον παρατηρούσαμε με ενδιαφέρον καθώς έβγαζε τις παλιές σόλες και έβαζε τις καινούριες”.

Εξηγώντας πως το στιλ και η μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη βιωσιμότητα, μίλησε και για μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του.

Πρίγκιπας Κάρολος | Μιλάει για τη σημασία της διαχρονικής μόδας

"Πιστεύω πως υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες, ιδίως τώρα στον τομέα της βιώσιμης μόδας, ώστε να σταματήσουμε την τάση του να πετάμε ρούχα”

Και πρόσθεσε, "Ο καταναλωτής έχει απίστευτη δύναμη με το να αποφασίζει από που αγοράζει, και οι καλύτερες εταιρείες ελπίζω πως θα ανοίξουν το δρόμο, ώστε να δείξουν πως όταν ακολουθείς τις σωστές πρακτικές μειώνεις τη μόλυνση από την αλυσίδα παραγωγής”.