Η Gillian Anderson μιλάει για την τέχνη της υποκριτικής

Με αφορμή τον ρόλο της ως Margaret Thatcher στο The Crown.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Dana Scully, Stella Gibson, Miss Havisham, Blanche DuBois. Η Gillina Anderson έχει παίξει αρκετούς ρόλους στη καριέρα της, όμως σίγουρα αυτός της Margaret Thatcher στο The Crown είναι από τους πλέον απαιτητικούς.

" Από τη μια πλευρά είναι πιο εύκολο να παίζεις ένα αληθινό πρόσωπο”, λέει σε ένα βίντεο που έκανε για το Bazaar.com. "Υπάρχουν πολλές καταγραφές, οπότε είναι πιο εύκολο να μελετήσεις τη φωνή για παράδειγμα ή τα ρούχα που φτιάχνουν ένα χαρακτήρα. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που έχουν πολύ ισχυρές απόψεις για την προσωπικότητα που υποδύεσαι”.

Η Margaret Thatcher υπήρξε μια τέτοια προσωπικότητα- ένας χαρακτήρας που δίχαζε, αλλά πολύ αναγνωρίσιμος από το χαρακτηριστικό hairstyle και το ντύσιμο της.

"Στα χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά, είδα πως τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα ρούχα είναι εξίσου σημαντικά με το σενάριο, όσον αφορά το να μπαίνεις στο ρόλο”, εξηγεί η Anderson”. "Ειδικά η Margaret Thatcher. Είχε χαρακτηριστική φωνή, χαρακτηριστικό χτένισμα. Τα χτενίσματα της ήταν μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα της, σχεδόν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ