Elliot Page |Τίναξε την καριέρα του στον αέρα αλλάζοντας φύλο ή μήπως έθεσε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στη βιομηχανία;

Το Oscar ως Ellen Page, o γάμος το 2018 και η σημασία της ανάρτησής του.

Στην αμφιλεγόμενη σειρά του Netflix πίσω στο 2017, "To the Bone", ο ασυνήθιστος για τις τακτικές του γιατρός Keanu Reeves, ανάμεσα σε άλλα, είχε προτείνει σε μια ασθενή του την οποία υποδύθηκε η Lily Collins να αλλάξει το όνομά της στο πλαίσιο της θεραπείας. Της το έκανε "Eli". Με απλά λόγια, ο ασυνήθιστος γιατρός εφάρμοσε μία πολύ απλή τακτική θέλοντας να κάνει τον άνθρωπο και όχι τον ασθενή να έρθει πιο κοντά με τον εαυτό του. Το να έρθει κανείς πιο κοντά με τον εαυτό του δεν είναι θέμα φύλου ή ασθένειας όμως αλλά αποτελεί στοίχημα για τον καθένα. Με πιο απλά λόγια, είναι δικαίωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από όχι πολλές ώρες, είδαμε μια άλλη "Eli" που έγινε Elliot και έτυχε επί 33 χρόνια να ονομάζεται Ellen Page.

Βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, θαρραλέος και ξεκάθαρος με την ταυτότητά του, το 2014 γνωστοποίησε τη δική του αλήθεια αναφορά με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Το 2018 παντρεύτηκε τη σύντροφό του Emma Portner, και ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram ήταν πάντα ένα σημείο συνάντησης για την LGBT+ κοινότητα και για όσους είναι φιλικοί προς αυτή.

Ellen Page

Ο Elliot Page άλλαξε page στη ζωή του σε ένα σημείο που τα είχε όλα και το κείμενο της αποκάλυψής του πως πλέον είναι ένας τρανς άντρας είχε κάτι παραπάνω από αποκάλυψη: είχε αλήθεια και συναίσθημα.

Το πιο ηχηρό από το κείμενό του όμως, και με αρνητική χροιά ενοχλητικά θορυβώδες, ήταν τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε με αποτέλεσμα να "πέσει" για λίγες ώρες η σελίδα του στο Instagram. Το γεγονός πως πρωταγωνιστεί σε σειρά του Netflix, "The Umbrella Academy", έκανε χιλιάδες κόσμο να αναρωτηθεί αναφορικά με το τι θα γίνει με τον ρόλο του.

Elliot Page

Εκτός από το ό, τι  η απάντηση ήρθε από την ίδια τη σειρά και ο Page θα συνεχίσει κανονικά ως Vanya Hargreeves θα και ήταν μάταιο να αναλύσουμε τις δυνατότητες ενός ηθοποιού. Αυτό που έχει σημασία, είναι να σταθούμε σε κάτι βαθύτερο: Ο Elliot Page, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του ως ηθοποιός και έχοντας ανταμειφθεί με ένα Όσκαρ δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τη βιομηχανία και με μια μερίδα του κοινού. Ένας ηθοποιός, οποιαδήποτε ταυτότητα και να έχει θα παραμείνει ένα σπουδαίος ηθοποιός. Σε μια εποχή που  οι περισσότεροι καλλιτέχνες φοβούνται να εξωτερικεύσουν οποιοδήποτε κομμάτι του εαυτού τους λόγω του "τι θα πει ο κόσμος", η κίνηση του Elliot είχε τεράστια σημασία για το πριν, το τώρα και το μέλλον.

Ακολουθούν κάποιες δυναμικές εμφανίσεις του Elliot Page που το νέο όνομα με το οποίο συστήνεται στο Hollywood σηματοδοτεί όντως την έναρξη μιας άλλης σελίδας.

Ellen Page

Ellen Page

Ellen Page
Ellen Page
ellen page
Ellen Page