Πριγκίπισσα Diana | Σε δημοπρασία το διάσημο μπλε "ποδήλατο της ντροπής"

Η Diana είχε αναγκαστεί να το πουλήσει πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είχε χαρακτηριστεί ως "ποδήλατο της ντροπής" γιατί η Diana είχε αναγκαστεί να το πουλήσει και τώρα το διάσημο μπλε ποδήλατό της αναμένεται να πουληθεί πάνω από 10 χιλιάδες βρετανικές λίρες σε δημοπρασία του Burstow&Hewett.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου και σύμφωνα με τους υπεύθυνους το ποδήλατο είναι ένα σύμβολο της καταπίεσης που βίωσε η Diana ως μέλος της βασιλικής οικογένειας –για αυτό έχει ονομαστεί το ποδήλατο της ντροπής.

Η ιστορία του μπλε ποδηλάτου

Η Diana είχε αυτό το ποδήλατο όταν έμενε στο διαμέρισμά της στο Earl’s Court και δούλευε σαν νταντά. Τότε το χρησιμοποιούσε καθημερινά για να πάει στη δουλειά της. Λίγο πριν παντρευτεί όμως τον πρίγκιπα Κάρολο το Παλάτι της είπε ότι είναι "ακατάλληλο για μια πριγκίπισσα" κι έτσι αναγκάστηκε να το πουλήσει.

Το ποδήλατο που είναι ένα μπλε Raleigh είχε πουληθεί ξανά το 2018 για 9,200 λίρες και αναμένεται να πουληθεί εκ νέου για πολύ περισσότερα δεδομένης της έκρηξης ενδιαφέροντος για οτιδήποτε royal. Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας "της πήραν κάτι που αγαπούσε πολύ και έλεγχαν το δημόσιο προφίλ της για μια φήμη του τι σημαίνει να είσαι μια κυρία της βασιλικής οικογένειας" εξηγώντας ότι τόσο οι τελευταίες αποκαλύψεις της Meghan Markle όσο και το δημοφιλές The Crown θα ανεβάσουν την τιμή πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ