Βασίλισσα Ελισάβετ – πρίγκιπας Φίλιππος | Η ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία τους

Τι είχε συμβεί λίγο πριν τραβηχτεί η διάσημη φωτογραφία με τη βασίλισσα να γελάει δίπλα στον Φίλιππο;

Το χιούμορ που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος και η διάθεσή του για πλάκες είναι γνωστή. Για αυτό όποιος έχει δει τη διάσημη φωτογραφία του με τη βασίλισσα Ελισάβετ όπου εκείνος είναι ντυμένος με τη στολή του και το ψηλό καπέλο του κι εκείνη δίπλα του γελάει πονηρά, θεωρεί ότι η βασίλισσα απλά αντιδρά σε μια από τις πλάκες του. Η ιστορία αυτής της φωτογραφίας όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Η φωτογραφία έγινε viral μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου με την υπόνοια ότι ο Φίλιππος είχε μεταμφιεστεί σε φύλακα του Παλατιού κι όταν τον είδε η βασίλισσα ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, όμως, μια ματιά σε παλιότερες δημοσιεύσεις εφημερίδων είναι αρκετή για να ανακαλύψει κανείς την αληθινή ιστορία πίσω από την φωτογραφία.

Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον Chris Young του Associated Press το 2003 σε μια εκδήλωση για τους Grenadier Guards στο Windsor Castle και η βασίλισσα δεν γελάει εξαιτίας του Φίλιππου αλλά επειδή ένα σμήνος από μέλισσες είχαν διακόψει την τελετή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Windsor Star ένας επιλοχίας είχε τσιμπηθεί στο μέτωπο αλλά δεν είχε συμβεί τίποτα άλλο ανησυχητικό. Οι υπεύθυνοι φώναξαν ένα μελισσοκόμο για να απομακρύνει τις μέλισσες και τελικά η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Η στρατιωτική στολή του Φίλιππου με το ψηλό καπέλο είναι η επίσημη ενδυμασία που φορούσε σε πολλές εκδηλώσεις όπως το Trooping The Colour κατά το οποίο γιορτάζονται τα γενέθλια της βασίλισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ