Τα κυριότερα στιγμιότυπα από την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου

Οι φωτογραφίες από το "τελευταίο αντίο" στον δούκα του Εδιμβούργου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Απριλίου, η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχαιρέτησαν τον δούκα του Εδιμβούργου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρο του Φιλίππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, εκτός από τα 4 παιδιά του, τον Πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, και τους Πρίγκιπες Ανδρέα και Έντουαρντ, βρέθηκαν μαζί σχεδόν μετά από ένα χρόνο (και μία πικρή διαμάχη) οι δυο εγγονοί του, Πρίγκιπας William και Πρίγκιπας Harry.

Στην εκκλησία έφτασε μαζί με το φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του δούκα του Εδιμβούργου στην οποία απεικονίζεται και ο σταυρός της ελληνικής σημαίας - φόρος τιμής στην ελληνική καταγωγή του Φιλίππου, η βασίλισσα Ελισάβετ ντυμένη στα μαύρα και εμφανώς συγκινημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσα στους μόλις 30 καλεσμένους που κλήθηκαν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, ήταν η Kate Middleton, η Camilla, η Sophie, δούκισσα του Ουάσεξ με τα παιδιά της, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία με τους συζύγους τους, η Zara και ο Mike Tindall κ.ά.

Τα στιγμιότυπα

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρετά τον σύζυγό της.

H Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William.

O Πρίγκιπας Harry.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Η βασίλισσα με τον γιο της, Πρίγκιπα Ανδρέα.

Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη, με τον σύζυγό της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, που απεικονίζει και τον σταυρό της ελληνική σημαίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ φτάνει στην εκκλησία.

Τα 4 παιδιά του Φιλίππου, Πρίγκιπες Κάρολος, Ανδρέας, Έντουαρντ, Πριγκίπισσα Άννα, τα εγγόνια του Πρίγκιπες William και Harry και Peter Phillips, ο αντιναύαρχος Timothy Laurence και ο David Armstrong-Jones, Κόμης του Snowdon, συνοδεύουν το φέρετρο.

Ο William και ο Harry ξανά μαζί μετά από ένα χρόνο για την κηδεία του παππού τους.

Η Kate Middleton.

To Land Rover που σχεδίασε ο ίδιος ο Πρίγκιπας Φίλιππος για να μεταφέρει τη σωρό του.