Βασίλισσα Ελισάβετ | Το τρυφερό δώρο που της προσέφερε ο πρίγκιπας Andrew

Ο γιος της βασίλισσας σκέφτηκε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να της φτιάξει τη διάθεση

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μεγαλύτερη αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ, πέρα από την ενασχόλησή της με τα άλογα, είναι τα αξιαγάπητα corgi. Από την πρώτη φορά που έλαβε ως δώρο σε ηλικία 18 ετών, τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων, ήξερε πως η συντροφιά τους θα τη συνοδεύει για πάντα. Έτσι, ο δεύτερος γιος της, πρίγκιπας Andrew, υπέθεσε πως δύο νέα μέλη είναι ικανά να της φτιάξουν τη διάθεση, όσο ο πατέρας του και σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν στο νοσοκομείο. 

Βασίλισσα Ελισάβετ | To ξεχωριστό μήνυμα για τα 95α γενέθλιά της

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, τα δύο σκυλάκια δόθηκαν στη Βασίλισσα λίγο μετά την εισαγωγή του δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν σκόπευε να αποκτήσει νέα κουτάβια, από τη στιγμή που πλέον είναι μεγάλη, ο γιος της όμως είχε άλλη άποψη, όταν ένιωσε πως η ψυχολογία της είχε καθοδική πορεία. 

Τα ονόματα των νέων μελών της βασιλικής οικογένειας έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τη Βασίλισσα, καθώς δεν ήταν τυχαία. Το πρώτο ονομάστηκε Fergus, προς τιμήν του θείου της, Fergus Bowes-Lyon, ο οποίος είχε σκοτωθεί κατά την περίοδο του Α'Παγκοσμίου Πολέμου στο πεδίο της μάχης, και το άλλο Muick (που προφέρεται Μικ) και αναφέρεται στο αγαπημένο μέρος της Ελισάβετ, μια λίμνη στην κατοικία της στο Μπαρμόραλ της Σκωτίας. 

Βασίλισσα Ελισάβετ | Το τρυφερό δώρο που της προσέφερε ο πρίγκιπας Andrew Getty Images
Η Βασίλισσα Ελισάβετ με ένα από τα corgi το 1970

Ενώ ο Fergus είναι διασταύρωση dachshund με corgi -dorgi, ο Muick είναι καθαρόαιμο corgi, και τα δύο πάντως έχουν φέρει τη χαρά και τη "φασαρία" στο παλάτι.

Η Βασίλισσα έχει ακόμη ένα dorgi, την ηλικιωμένη Candy ενώ τα Χριστούγεννα έχασε τον Volcan, ένα dorgi που είχε από το 2007. Τα νέα μέλη έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τα 30 σκυλιά που έχουν περάσει από τη συντροφιά της βασίλισσας και ξεκινούν από τα 18α γενέθλιά της, όταν οι γονείς της της είχαν προσφέρει τo πρώτο corgi, τη Susan, από την οποία κατάγονταν όλα τα επόμενα. Τα δύο νέα μέλη είναι τα πρώτα σκυλάκια που δεν έχουν συγγενική σχέση με τη Susan ενώ το πιο διάσημο απ'όλα ήταν ο Monti, που είχε κάνει εμφάνιση με τη Βασίλισσα στο σκετσάκι της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 μαζι με τον Daniel Craig ως James Bond.