Πρίγκιπας Harry | To βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Ο πρίγκιπας Harry συνεργάστηκε με την African Parks για ένα ενημερωτικό βίντεο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ο πρίγκιπας Harry συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό African Parks για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού βίντεο για την μεγάλη σημασία της διατήρησης των εθνικών δρυμών και των προστατευμένων περιοχών σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Στο βίντεο 'Hope Stars Here' της African Parks, της οποία πρόεδρος είναι ο δούκας του Sussex από το 2017, ο πρίγκιπας μιλάει για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως λέει "αυτά τα ζωτικής σημασίας τοπία βοηθούν στο να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα της Αφρικής, και αποτελούν τη βάση για ένα υγιή πλανήτη προσφέροντας προνόμια σε εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους”.

Ο πρίγκιπας Harry θέλησε με αυτή τη ενέργεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό αναφορικά με την ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητας σε όλο τον πλανήτη. Στο βίντεο φυσικά αναφέρθηκε και στον παππού του, πρίγκιπα Φίλιππο, που ήταν ένθερμος οικολόγος:"Όσο πλέον ξεκινάμε προς μια εποχή παγκόσμιας ανάκαμψης και αναγέννησης, είναι σημαντικό τώρα να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και α προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα όχι μόνο σαν αξία αλλά σαν υποχρέωση που είναι ζωτικής σημασία στον τρόπο ζωής μας. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, σκέφτομαι τις γενιές οικολόγων, συμπεριλαμβανομένου και του παππού μου, και νιώθω περήφανος και κινητοποιημένος να συνεχίσω τον δικό μου ρόλο σε αυτή την κληρονομιά”.

Η African Parks συντηρεί 19 πάρκα σε 11 χώρες της Αφρικής εκ μέρους διάφορων κυβερνήσεων και κοινοτήτων και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη περιοχή πάρκων στην αφρικανική ήπειρο.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ