Hillary Clinton | Εμφανίστηκε σε spinoff του Borat για να αντιμετωπίσει υποστηρικτές της QAnon

Η Clinton μίλησε με δύο υποστηρικτές του κινήματος Qanon.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Hillary Clinton εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του 'Debunking Borat' του Sacha Baron Cohen σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τον κόσμο για τους κινδύνους υποστήριξης μιας θεωρίας συνωμοσίας, όπως η Qanon.

Στο επεισόδιο, η Clinton συναντά δύο υποστηρικτές της Qanon, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια θεωρία "που πληγώνει” ενώ τους παρακάλεσε να ξεπεράσουν "τις δυνάμεις που προσπαθούν να μας χωρίσουν”.

Η θεωρία συνωμοσίας Qanon υποστηρίζει ότι μια ομάδα παιδόφιλων που λατρεύει τον σατανά έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο εκμετάλλευσης παιδιών και συνωμοτεί εναντίον του Donald Trump. Μάλιστα υποστηρικτές αυτής της θεωρίας είχαν εμπλέξει και το όνομα της Hilary Clinton στο δίκτυο.

"Ξέρω ότι έχετε ακούσει μερικά πράγματα για εμένα που θέλετε να πιστεύετε. Και ξέρω ότι δεν είστε οι μόνοι” είπε η Clinton στους υποστηρικτές της Qanon. "Είναι επώδυνο” τους λέει και τονίζει "θα είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας. Είναι επώδυνο όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου αλλά και για τους φίλους μου και άλλους ανθρώπους να ξέρουν ότι αυτό δεν είναι απλά ένα ψέμα αλλά πολλές φορές ένα επώδυνο ψέμα”.

Όπως πρόσθεσε: "Από έναν Αμερικανό σε έναν άλλο, εύχομαι να αρχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε πάλι κοινό έδαφος και να ξεπεράσουμε όσα μας χωρίζουν και μας βάζουν σε μικρά κουτάκια, μακριά τον έναν από τον άλλο”.

O Cohen είχε γράψει σε ένα tweet ότι ο ισχυρισμός ότι η Clinton σχετίζεται με ένα δίκτυο παιδεραστών είναι "ένα άσχημο ψέμα που διαδόθηκε στα social media και προέρχεται από μισογυνιστικές και αντισημιτικές αντιλήψεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ