Πριγκίπισσα Diana | Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος και η στάση που κράτησαν οι δύο πρίγκιπες

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του αγάλματος της πριγκίπισσας Diana στην εκδήλωση προς τιμήν των 60ων γενεθλίων της.

Ενωμένοι παρά τις διαφορές τους εμφανίστηκαν οι γιοι της πριγκίπισσας Diana, πρίγκιπας William και πρίγκιπας Harry, προκειμένου να τιμήσουν τη μητέρα τους, αποκαλύπτοντας το άγαλμα που στήθηκε στο Sunken Garden στο Παλάτι του Kensington στη μνήμη της πριγκίπισσας του λαού και με αφορμή τα 60α γενέθλια που θα έκλεινε σήμερα. 

Διαβάστε Επίσης

Παρά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για δυσχερείς σχέσεις ανάμεσα στα άλλοτε αγαπημένα αδερφιά, σήμερα για χάρη της μητέρας του επέδειξαν ενότητα, συνομιλώντας και γελώντας με τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε στην εκδήλωση ιδιαίτερα ευδιάθετος στο πλευρό του αδερφού του, με τις επίσημες φωτογραφίες να τον δείχνουν να χαμογελάει ενώ οι δυο τους κατευθύνονταν προς το σημείο όπου θα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια. Από την άλλη, ο πρίγκιπας William ήταν πολύ ομιλητικός με τον αδερφό του, όμως πιο σοβαρός, θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα. 

πρίγκιπας william - πρίγκιπας harry

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και τα αδέρφια της πριγκίπισσας Diana, ο κόμης Spencer, Charles, η Lady Lady Jane Fellowes και η Lady Sarah McCorquodale. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Παλάτι του Kensington για να πάρει μία γεύση  από το άγαλμα της πριγκίπισσας του λαού και φυσικά από την εμφάνιση των δύο πριγκίπων.

Τα δύο αδέρφια προχώρησαν προς το καλυμμένο άγαλμα και αφού στάθηκαν ακριβώς απέναντί του, τράβηξαν το πράσινο ύφασμα ώστε να παρουσιάσουν το πολυαναμενόμενο έργο του γλύπτη Ian Rank-Broadley. Το μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει την πριγκίπισσα Diana στα τελευταία χρόνια της ζωής της και σκοπός του καλλιτέχνη ήταν το έργο του να αποπνέει ζεστασιά γι'αυτό κιόλας επιλέχθηκαν να τη συντροφεύουν δύο παιδιά. 

Αγαλμα πριγκίπισσα Diana

Οι πρίγκιπες που μέχρι πρόσφατα είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε ξεχωριστές ομιλίες, εξέδωσαν τελικά μια κοινή ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: "Κάθε μέρα, ευχόμαστε να μπορούσε να ήταν μαζί μας και η ελπίδα μας είναι αυτό το άγαλμα να μπορεί να θεωρείται ως ένα σύμβολο της ζωής και της κληρονομιάς της. Σήμερα, όπου θα ήταν τα 60α γενέθλια της μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη της, τη δύναμη και τον χαρακτήρα- τις αρετές που την έκαναν μια δύναμη καλού στον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο. Ευχαριστούμε τους Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τις ομάδες τους για την καταπληκτική δουλειά, τους φίλους και τους χορηγούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, και σε όλους στον κόσμο που κρατούν την ανάμνηση της μητέρας μας ζωντανή".

Ο πρίγκιπας Harry φάνηκε να εντυπωσιάστηκε από το έργο καθώς χαμογέλασε και χειροκρότησε, αντικρίζοντάς το, όμως 90 λεπτά μετά την εκδήλωση αποχώρησε από το Παλάτι του Kensington χωρίς να γνωρίζουμε αν κατευθυνόταν προς την κατοικία του στο Λονδίνο ή προς το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην οικογένειά του στις ΗΠΑ. 

Διαβάστε Επίσης