Πριγκίπισσα Diana | Εφημερίδα απολογείται στον αδελφό της για ψευδή δημοσιεύματα για το διαζύγιό της

Ο Charles Spencer δικαιώθηκε δικαστικά για τους ισχυρισμούς εφημερίδας ότι δεν την προστάτευσε μετά τη διάλυση του γάμου της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγο πριν την τραγική 24η επέτειο του θανάτου της, ο αδελφός της πριγκίπισσας Diana εξακολουθεί να μάχεται υπέρ της κληρονομιάς της και του ονόματός της. O Charles Spencer είχε μάλιστα οδηγήσει την εφημερίδα The Times στα δικαστήρια ώστε να την αναγκάσει να ανακαλέσει άρθρο της, όπου ισχυριζόταν ότι ο αδελφός της δεν πρόσφερε υποστήριξη στην πριγκίπισσα μετά το διαζύγιο με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η εφημερίδα αναγκάστηκε από το δικαστήριο να ζητήσει συγγνώμη με σημερινό άρθρο της, γράφοντας "ήταν λάθος που ισχυριστήκαμε ότι ο Earl Spencer αρνήθηκε να βοηθήσει την αδελφή του ή ότι απέτυχε στο να την προστατεύσει". Όπως ανέφερε η εφημερίδα "λανθασμένα γράψαμε ότι είχε αρνηθεί να την βοηθήσει και δεν της είχε προσφέρει ένα σπίτι μετά τη διάλυση του γάμου της. Είμαστε ευτυχείς που αναφέρουμε ότι σκεπτόμενος την ασφάλεια της αδελφή τους και σύμφωνα με τις συμβουλές της αστυνομίας, ο Earl είχε προσφέρει στη Diana αρκετά σπίτια, συμπεριλαμβανομένης της έπαυλης Wormleighton, το οικογενειακό σπίτι των Spencer".

Η εφημερίδα διέψευσε και τους αρχικούς ισχυρισμούς της σε άρθρο του περασμένου Μαίου ότι ο Earl Spencer δεν την προστάτευσε από τον δημοσιογράφο Martin Bashir που όπως αποδείχτηκε είχε χρησιμοποιήσει αντιδεοντολογικούς τρόπους για να την πείσει να του δώσει συνέντευξη για την εκπομπή του BBC, Panorama: "Ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι αρνήθηκε να βοηθήσει την αδελφή του ή ότι απέτυχε στο να την προστατεύσει από τον Martin Bashir και έκρυψε αποδείξεις. Δεν σκοπεύαμε να ισχυριστούμε ότι ο Earl έφταιγε για τον θάνατο της αδελφής του. Απολογούμαστε στον Earl και έχουμε συμφωνήσει να πληρώσουμε τα έξοδα του που θα χαρίσει σε φιλανθρωπίες".

Ο 57χρονος Spencer με ένα Twitter του έγραψε ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστηρίου, γράφοντας: "Σήμερα για τρίτη φορά μια εφημερίδα αναγκάστηκε από τον νόμο να απολογηθεί για τα ψέμματα ότι ‘αρνήθηκα σπίτι στη Diana’".

Το δικαστήριο συμπέρανε ότι ενώ ο Earl είχε αρνηθεί την πρόταση της Diana να μείνει στο Garden House στο Althorp, αφού εκεί έμενε ένας υπάλληλός του, τελικά της πρόσφερε άλλα σπίτια, πριν εκείνη αποφασίσει να μην μείνει σε κάποιες από τις ιδιοκτησίες της οικογένειας.

Διαβάστε Επίσης