Από τα δελτία ειδήσεων στο βασιλικό ανάκτορο της Μαδρίτης | Η ιστορία αγάπης της βασίλισσας Letizia και του βασιλιά Felipe

Οι συνεχείς αρνήσεις της Letizia στα παρακάλια του Felipe, οι αντιρρήσεις της βασιλικής οικογένειας και η αγάπη που διαρκεί εδώ και 19 χρόνια.

Η ιστορία της ζωής της βασίλισσας Letizia της Ισπανίας θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και να λάβει μία θέση ανάμεσα στις πριγκίπισσες της Disney, αφού η πορεία της θυμίζει εκείνα τα παιδικά παραμύθια που διαβάζαμε λίγο πριν αποκοιμηθούμε. Η Letizia Ortiz Rocasolano είναι η πρώτη βασίλισσα στην Ισπανία που δεν ήταν γαλαζαίματη και όμως κατάφερε να γίνει μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στους βασιλικούς κύκλους - μία γυναίκα υπόδειγμα για τον λαό, ο οποίος τρέφει συναισθήματα εκτίμησης προς το πρόσωπό της. 

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία γνωριμίας τους

Η Letizia Ortiz Rocasolano, πριν γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας,  ήταν μία καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων, η οποία είχε δουλέψει σε μεγάλους μιντιακούς κολοσσούς και είχε συγκεντρώσει ένα μεγάλο τηλεοπτικό κοινό που την παρακολουθούσε σταθερά. Ίσως ο πρίγκιπας Felipe να ήταν ένας από αυτούς, καθώς λέγεται πως είχε χρειαστεί να επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός άλλου δημοσιογράφου για να την προσεγγίσει. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2002 σε ένα δείπνο και όπως δηλώνουν δημοσιεύματα για τον πρίγκιπα Felipe ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η δημοσιογράφος τελικά έδωσε το τηλέφωνό της στο διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, τον είχε απορρίψει τουλάχιστον 4 φορές, μέχρι να πάρει την απόφαση να βγει μαζί του. Από τότε ξεκίνησαν ένα τρυφερό ειδύλλιο, το οποίο κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι την ανακοίνωση του αρραβώνα τους έναν χρόνο αργότερα.

Βασίλισσα Letizia΄- βασιλιάς felipe

Οι αντιδράσεις του Παλατιού 

Και ενώ ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία προσπαθούσαν να βρουν ένα ιδανικό ταίρι στον γιο τους, ο ίδιος φαίνεται πως δεν ενέκρινε καμία από τις επιλογές τους, δεδομένου ότι η καρδιά του ήταν ήδη δοσμένη. Το Παλάτι, στο άκουσμα της είδησης της σχέσης τους, στην αρχή θορυβήθηκε αρκετά από τη στιγμή που η δημοσιογράφος ήταν μία κοινή θνητή, ενώ μέχρι τότε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας προέρχονταν από γαλαζοαίματες οικογένειες. Μην ξεχνάμε πως η βασίλισσα Σοφία είναι αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όμως, πέρα από το γεγονός πως η Letizia ανήκε στην εργατική τάξη, υπήρχε και ένα ακόμη εμπόδιο για τον επικείμενο γάμο τους. Η δημοσιογράφος ήταν ήδη παντρεμένη και χωρισμένη, κάτι που δεν είδαν θετικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Από την άλλη, αν η Letizia είχε πραγματοποιήσει καθολικό γάμο τότε το Βατικανό θα έπρεπε να τους χορηγήσει μία ειδική άδεια που θα τους επέτρεπε να παντρευτούν. Για καλή τους τύχη, ο προηγούμενος γάμος της δημοσιογράφου ήταν πολιτικός, συνεπώς το ζευγάρι κατάφερε να παντρευτεί με δόξα και τιμή. Και παρόλο που η οικογένεια του Felipe στον έξω κόσμο έδειχνε πως συμφωνούσε με την επιλογή του γιου τους, αρκετά δημοσιεύματα μέσα στα χρόνια έχουν κάνει λόγο για τις χείριστες σχέσεις μεταξύ της βασίλισσας Letizia και της βασίλισσας Σοφίας. 

Letizia - Felipe - Sofia

19 χρόνια αγάπης

Στις 22 Μαΐου του 2004 η Letizia Ortiz Rocasolano και ο πρίγκιπας Felipe ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μαδρίτη, με το νυφικό της νέας πριγκίπισσας των Αστουριών, δημιουργία του Ισπανού σχεδιαστή, Manuel Pertegaz, να κοστίζει 8.000.000 δολάρια. To 2005 το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, την πριγκίπισσα Leonor, που είναι η διάδοχος του θρόνου και το 2007 την πριγκίπισσα Σοφία. Το 2014 το ζευγάρι ανέλαβε τον θρόνο της Ισπανίας, αφού οι γονείς του Felipe παραιτήθηκαν από τη θέση τους, με αποτέλεσμα το νέο βασιλικό ζευγάρι να γίνει ένα από τα πιο αγαπητά σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, η ιστορία του βασιλιά Felipe και η βασίλισσας Letizia αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά love stories της σύγχρονης εποχής και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να γοητεύει και να εμπνέει το κοινό.

Βασίλισσα Letizia, βασιλιάς felipe, leonor, sofia

Διαβάστε Επίσης