Το attitude της Jamie Lee Curtis είναι πηγή έμπνευσης | Ξυπόλητη παραλαμβάνει τον Χρυσό Λέοντα

H ηθοποιός απόλαυσε την ιστορική αυτή στιγμή χωρίς να υπάρχει κάτι να την κρατάει πίσω, ούτε καν τα τακούνια της.

Από πάντα απέπνεε τον αέρα μιας αντι-σταρ, ακόμα κι αν η βαριά κληρονομιά της την προόριζε εξ ορισμού να βρίσκεται στο πλαίσιο του Hollywood. Η Jamie Lee Curtis κόρη των μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου των χρυσών εποχών, Tony Curtis και Janet Leigh, δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό όνομα των γονιών της, παρά αγωνίστηκε να χτίσει το δικό της, κάνοντας το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία "Haloween".

Διαβάστε Επίσης

43 χρόνια αργότερα ενσαρκώνει ξανά τον ρόλο που την ανέδειξε στο ευρύ κοινό, έχοντας διανύσει μία μεγάλη πορεία στον χώρο του θεάματος, με τη νέα της ταινία να προβάλλεται στο Φεστιβάλ Βενετίας, κατά το οποίο η Curtis θα τιμηθεί με το βραβείο του Χρυσού Λέοντα για το συνολικό έργο της στην έβδομη τέχνη. 

Και η στιγμή αυτή της απονομής, που χωρίς αμφιβολία έμεινε στην ιστορία, ήταν η απόδειξη πως η 62χρονη ηθοποιός δεν διακατέχεται από κόμπλεξ. Όπως όταν παραδέχθηκε δημόσια το πρόβλημά της με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ- εθισμό που έκρυβε 10 χρόνια από την οικογένειά της -, όταν εξομολογήθηκε τη στιγμή που "σνίφαρε κοκαΐνη με τον πατέρα της" ή όταν δήλωσε περήφανη για τη μετάβαση του γιου της σε κόρη, υποστηρίζοντάς τη σε κάθε βήμα του ταξιδιού της. 

Έτσι και αυτή τη φορά, η Jamie Lee Curtis ξέχασε τις καθωσπρέπει εικόνες μιας τέλειας στάρλετ του Hollywood, βάζοντας μπροστά την αυθεντικότητά της με το να αφαιρέσει τα παπούτσια της λίγο πριν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο. Η ίδια μάλιστα φαίνεται να τρέχει κατά μήκος του διαδρόμου, καθώς δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για την υπέρτατη αυτή τιμή. 

Όπως έγραψε και στην ανάρτηση που έκανε λίγο μετά την απονομή, "αποδέχθηκα το βραβείο του Χρυσού Λέοντα για τη συνολική μου προσφορά, με αυτά τα λόγια που προσπάθησα να εκφράσω στα ιταλικά: Σας ευχαριστώ ξανά για αυτή τη μεγάλη τιμή. Αφιερώνω το βραβείο σε όλα τα θύματα και τους επιζώντες βίας. Όλων των ειδών. Σωματική, πολιτική, πνευματική, σεξουαλική, ψυχολογική, πολιτισμική, συναισθηματική, ενδοοικογενειακή και τη βία και το μίσος της διάκρισης εναντίον οποιουδήποτε και όλων εκείνων που τολμούν να έχουν τις δικές τους ιδέες και τρόπο σκέψης. Περήφανα αποδέχομαι αυτό το βραβείο σήμερα με καθαρό, νηφάλιο μυαλό και με μία ανοιχτή και απίστευτα ευγνώμων καρδιά."

Η ηθοποιός έκανε μία σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, κατατάσσοντάς την στις καλοντυμένες του θεσμού, με εκείνη με το κόκκινο λεοπάρ φόρεμα να κλέβει την παράσταση. Γνωστή για το μίνιμαλ στιλ της, η Curtis δεν θα φορούσε κάτι που δεν θα ήταν εκείνη, στην ηλικία που βρίσκεται και στο στιλ που αγαπάει. Συνεπώς, αν δεν έβγαζε τις γόβες της τη στιγμή της απονομής, δεν θα ήταν πιστή στον εαυτό της.

Διαβάστε Επίσης