Georgina Chapman | Η ζωή μετά τον Harvey Weinstein, η σχέση με τον Adrien Brody και η ανώμαλη πτώση του οίκου Marchesa

Η πρώην σύζυγος του Harvey Weinstein αναγεννάται από τις στάχτες της 4 χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου

Το 2017 η Georgina Chapman βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Παντρεμένη με τον εκατομμυριούχο και διασημότερο παραγωγό ταινιών, Harvey Weinstein, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και επιτυχημένη σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του οίκου Marchesa- το αγαπημένο brand των celebrity γυναικών για τις red carpet εμφανίσεις τους- φαινόταν πως τα είχε όλα. Ευτυχία, δόξα, χρήματα. Μέχρι τη στιγμή που το άρθρο των New York Times, που κατηγορούσε τον σύζυγό της για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση κατ'εξακολούθηση, κατέστρεψε για πάντα ό,τι νόμιζε πως ήταν αληθινό.

Διαβάστε Επίσης

Το διαζύγιο με τον Harvey Weinstein

Ντροπιασμένη από όλα όσα έμαθε για τη δεύτερη ζωή του συζύγου της, η Georgina Chapman έκανε άμεσα αίτηση διαζυγίου, το οποίο μάλιστα οριστικοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η ίδια όπως θα πει στην πρώτη της συνέντευξη μετά το σκάνδαλο, για χρόνια θα κρύβεται στο σπίτι της χωρίς να μπορεί να αντικρίσει κανέναν στα μάτια. Περνώντας από διάφορα στάδια, θυμού, πόνου, στενοχώριας, η Chapman όφειλε να μαζέψει τα κομμάτια της για χάρη των δύο παιδιών της. Εντέλει, η σχεδιάστρια κατόρθωσε να λάβει από τον πρώην σύζυγό της το ποσό των 15-20 εκατομμυρίων αλλά και να πάρει την κηδεμονία των παιδιών τους. Μην ξεχνάμε πως ο παραγωγός βρίσκεται στη φυλακή έχοντας υποστεί την ποινή των 33 ετών κάθειρξης. Επιπλέον, η Chapman μετά το διαζύγιο έλαβε το 15 εκατομυρίων σπίτι τους στο West Village αλλά και την εξοχική κατοικία των 12 εκατομμυρίων στην περιοχή Hamptons. 

Harvey Weinstein - Georgina Chapman
Η Georgina Chapman και ο Harvey Weinstein στην 89η απονομή των Όσκαρ το 2017.

Η σχέση με τον Adrien Brody

Αλλάζοντας σελίδα και αφήνοντας πίσω τα άσχημα που εξακολουθούν να την κυνηγούν, η Georgina Chapman ξαναβρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο του ηθοποιού Adrien Brody. Ενώ είχαν γνωριστεί κοινωνικά στο παρελθόν, το ειδύλλιο μεταξύ τους ξεκίνησε ύστερα από την εκδήλωση για το λανσάρισμα της σειράς μαγιό της Helena Christensen το 2019. Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca, αφού η σχέση τους είχε επιβεβαιωθεί τον Φεβρουάριο. Πριν από λίγες ημέρες, το ζευγάρι παραβρέθηκε και στο Met Gala, με τη 45χρονη σχεδιάστρια να φοράει δημιουργία του οίκου Marchesa.

Adam Brody - Georgina Chapman
Ο Adam Brody και η Georgina Chapman στο κόκκινο χαλί του Met Gala το 2021.

Η ανώμαλη πτώση του οίκου Marchesa

Και μπορεί όλες οι γυναίκες celebrities του Hollywood να είχαν μία αδυναμία στις παραμυθένιες δημιουργίες της Georgina Chapman, επιλέγοντας τον οίκο Marchesa για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου, πολλές ήταν εκείνες που δεν ήθελαν να συνδεθούν με το δράμα. Η ίδια η Chapman πήρε την απόφαση να μη δανείσει σε καμία σταρλετ ρούχο της, γιατί όπως δήλωσε αργότερα ήταν μία περίοδος πένθους, ενώ ακύρωσε την επικείμενη επίδειξη μόδας για το 2018. Και δεν έφτασε μόνο αυτό αλλά η συνιδιοκτήτρια του οίκου και φίλη της Chapman, Keren Craig, με την οποία είχαν ιδρύσει τον οίκο το 2004, αποφασίζει να αποχωρίσει από το brand το 2019. Τα χτυπήματα ήταν αρκετά, σε σημείο που ο οίκος έφτασε στο σημείο της χρεωκοπίας, όμως οι ίδιες οι γυναίκες ήταν εκείνες που τον έσωσαν. Η Scarlett Johansson ήταν η πρώτη διάσημη που επέλεξε να φορέσει Marchesa στο Met Gala του 2018, δηλώνοντας πως "τα ρούχα αυτά σε κάνουν να νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου και όμορφη και είναι ευχαρίστησή μου να υποστηρίζω μία εταιρεία, δημιουργημένη από δύο απίστευτα ταλαντούχες και σημαντικές γυναίκες σχεδιάστριες." Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Anna Wintour, η οποία υποστήριξε με τη σειρά της τη σχεδιάστρια, λέγοντας πως η Georgina είναι μία λαμπρή σχεδιάστρια και δεν πρέπει να κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά του συζύγου της, επικροτώντας παράλληλα την πράξη της Johansson. Μετά από τις δηλώσεις των γυναικών αυτών που είχαν μεγάλη βαρύτητα, κι άλλες ακολούθησαν προς υπεράσπισή της Chapman, σώζοντας κατά κάποιο τρόπο τον "ντροπιασμένο οίκο".

Scarlett Johansson Met Gala 2018 Marchesa
Η Scarlett Johansson με δημιουργία Marchesa στο Met Gala του 2018.

Σήμερα, ο οίκος Marchesa εξακολουθεί να ντύνει γυναίκες που ονειρεύονται τον εαυτό τους μέσα σε μία παραμυθένια δημιουργία, ενώ συνεχίζει με τις επιδείξεις που τον τελευταίο καιρό έχουν λάβει τη μορφή κλειστών events. Η ίδια η Chapman διατηρεί low profile και δεν έχει ξαναμιλήσει από την αποκαλυπτική συνέντευξη του 2018, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram αν και ενεργός, έχει να ενημερωθεί από το 2017, σε αντίθεση με το account του οίκου που γεμίζει καθημερινά το feed με τις δημιουργίες του brand.

Διαβάστε Επίσης