Η παράνομη σχέση του JFK με βοηθό του θυμίζει αρκετά την ιστορία του Bill Clinton με τη Monica Lewinsky

Όπως έδειξαν τα γεγονότα, η ιστορία επαναλήφθηκε.

Η παράνομη σχέση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton, με την 20χρονη πρακτικάρια στον Λευκό Οίκο, Monica Lewinsky, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική σκηνή της Αμερικής. Και, όμως, όπως αποκάλυψε η Diana de Vegh, μία από τις ερωμένες του Προέδρου John F. Kennedy, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Διαβάστε Επίσης

Πριν από λίγους μήνες, η de Vegh είχε μοιραστεί λεπτομέρειες από την παράνομη σχέση της με τον Πρόεδρο, δηλώνοντας πως δεν επρόκειτο για μία ρομαντική ιστορία αγάπης. Η 20χρονη τότε φοιτήτρια είχε γνωρίσει τον JFK τις ημέρες της περιοδείας του το 1958, πριν ακόμη αναλάβει την προεδρία, ο οποίος την τοποθέτησε ως βοηθό στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με το που πάτησε το πόδι του στον Λευκό Οίκο. Η παράνομη σχέση τους κράτησε για 4 χρόνια, με τη de Vegh να κάνει πολύ καιρό να τον ξεπεράσει. 

Η ίδια είχε δηλώσει πως ο JFK "δρούσε ως ναρκωτικό" πάνω της, ήταν αρκετά ενεργητικός και γοητευτικός και την επόμενη στιγμή ασχολιόταν με την ίδια, κάνοντας την να νιώθει ξεχωριστή. Χωρίς αμφιβολία, τα λεγόμενα της 83χρονης σήμερα γυναίκας μάς θύμισαν πολύ όσα είχε πει η Lewinsky σε συνέντευξή της. Ειδικότερα, η 48χρονη σήμερα ακτιβίστρια είχε μοιραστεί για τον Clinton πως "για εμένα στην ηλικία των 22 υπήρχε αυτός ο συνδυασμός του δέους να είμαι στον Λευκό Οίκο,  της προεδρίας και αυτού του άνδρα που είχε μία απίστευτη ενέργεια και χάρισμα και μου έδινε προσοχή", προσθέτοντας πως "ήμουν ερωτοχτυπημένη μαζί του, όπως πολλοί άλλοι. Είχε αυτό το χάρισμα, ήταν η θανατηφόρα γοητεία και εγώ ήμουν μαγεμένη".

Bill Clinton - Monica Lewinsky
Η Monica Lewinsky γνωρίζει τον Πρόεδρο Bill Clinton

Και οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα της κατάστασης, κατά την οποία ένας άνδρας με εξουσία κάνει κατάχρηση αυτής, εκμεταλλευόμενος νεαρές γυναίκες, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο μία κουλτούρα που υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πήρε και στις δύο πολύ καιρό για να καταλάβουν αυτό που τους είχε συμβεί με την de Vegh να εξηγεί πως δεν είχε καμία πρόθεση να ρίξει λάσπη σε έναν νεκρό, αλλά να υπογραμμίσει την προβληματική κουλτούρα που εξακολουθεί να υφίσταται εν έτει 2021. 

Αλλά και η Lewinsky προσπαθεί να επικοινωνήσει την ιστορία της, για να καταδείξει την κατάσταση, στην οποία υποβάλλονται πολλές γυναίκες σήμερα. Και μπορεί οι ιστορίες τους να είναι σε πολλά σημεία όμοιες, η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός πως η βοηθός του JFK είχε τη δυνατότητα να ζήσει το δράμα της κρυφά, επιλέγοντας η ίδια να φέρει στο φως την αλήθεια της, ενώ η Lewinsky καταστράφηκε δημόσια, υπό το βλέμμα όλου του κόσμου ως το "θηλυκό" που ξελόγιασε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε Επίσης