"Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο υπέροχες στα 50" | Η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ, Sophie, μιλάει ανοιχτά για την εμμηνόπαυση

Η Sophie, δούκισσα του Wessex, μιλάει για την προσωπική της εμπειρία και καλεί τους εργοδότες να στηρίξουν τις γυναίκες που περνούν εμμηνόπαυση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασιλική οικογένεια μπορεί να έχει ορκιστεί εδώ και αιώνες να μένει ουδέτερη σε πολιτικά ζητήματα όμως το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας επιβάλει στους royals να μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, ειδικά όταν αυτές βοηθούν στο να αναδειχτούν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Η Kate Middleton μίλησε για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, ο πρίγκιπας William για την ψυχική υγεία όπως και ο Harry – αν και με τρόπο που δεν ενέκρινε το Παλάτι. Τελευταία royal που αποφάσισε να μιλήσει για μια πολύ προσωπική της εμπειρία ήταν η δούκισσα του Wessex, Sophie, που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε Επίσης

Η σύζυγος του πρίγκιπα Edward, του μικρότερου γιου της Ελισάβετ, στα πλαίσια μιας νέας καμπάνιας που καλεί τους εργοδότες να στηρίξουν τις γυναίκες εργαζόμενες που περνούν εμμηνόπαυση, μίλησε για το πως βίωσε η ίδια αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας.

Μιλώντας στο "Menopause Workplace Pledge" που ανέδειξε το γεγονός ότι περίπου 900 χιλιάδες γυναίκες παραιτήθηκαν από τις εργασίες τους εξαιτίας των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, η δούκισσα είπε: "Το ότι οι γυναίκες αναγκάζονται να φύγουν από την εργασία τους εξαιτίας της εμμηνόπαυσης είναι τραγικό. Είμαστε υπέροχες στα 40 αλλά είμαστε ακόμα πιο υπέροχες στα 50, στα 60 και στα 70 και πρέπει να το γιορτάζουμε και να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για τις γυναίκες".

"Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε χιλιάδες γυναίκες που είναι η ραχοκοκκαλιά του εργατικού δυναμικού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν να φύγει από τη δουλειά νιώθοντας ότι πρέπει να απομονωθεί" είπε κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης που είχε με τον οργανισμό.

"Πάντα έβλεπα ότι όταν μιλάμε για την υγεία των γυναικών, βασικά, πάντα έχει να κάνει με τα προβλήματά τους, κάτι που του δίνει μια αρνητική χροιά" εξηγώντας ότι θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτά τα ταμπού. Μιλώντας για τη δική της εμπειρία, αποκάλυψε πως "πραγματικά θα έπρεπε να γιορτάζουμε το γεγονός ότι δεν έχουμε περίοδο πια. Θα έπρεπε να είναι μια απελευθέρωση, αλλά το νιώθουμε σαν δεσμά. Το περιγράφουν σαν κάτι απίστευτα αρνητικό. Ναι είναι μια παραδοχή ότι μεγαλώνουμε, δεν είμαστε όσο νέες ήμασταν. Αλλά είναι μια καλή στιγμή να το παραδεχτούμε".

Όπως εξήγησε η δούκισσα: "Η έμμηνος ρύση, η εμμηνόπαυση, το να κάνεις παιδιά, ξέρετε, όλοι μιλάμε για την εγκυμοσύνη αλλά κανείς δεν μιλάει για την περίοδο, κανείς δεν μιλάει για την εμμηνόπαυση. Γιατί όχι; Είναι κάτι που μας συμβαίνει 12 φορές τον χρόνο. Είναι κάτι απίστευτα φυσιολογικό, αλλά είναι κάτι που είναι κρυφό. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε "αρκετά". Πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι και να πούμε, ας συζητήσουμε για αυτό".

Διαβάστε Επίσης