Η ζωή του πρίγκιπα Αλβέρτου μέσα από τα σκάνδαλα που πρόσθεσε στην οικογένεια Grimaldi

Όσο κι αν προσπάθησε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, το παρελθόν και τα σκάνδαλα που ακολούθησαν την οικογένειά του, δεν τον άφησαν να γίνει ο "τέλειος πρίγκιπας" του Μονακό που ο πατέρας του ονειρευόταν.

Γνωρίζοντας πως οι γονείς του είχαν ζήσει τον απόλυτο έρωτα, με τη Grace Kelly να βγάζει από την αφάνεια το Πριγκιπάτο του Μονακό και να μετατρέπει το κράτος σε ένα μέρος απόλυτης χλιδής και λάμψης, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ένιωσε την πίεση στις πλάτες του να βαραίνει ακόμη περισσότερο το δύσκολο έργο ενός διαδόχου.

Διαβάστε Επίσης

Με έναν πατέρα που ποτέ δεν του έδειξε εμπιστοσύνη να αναλάβει τον θρόνο και με σκάνδαλα που κυνηγούσαν τον οίκο των Grimaldi απαρχής κόσμου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος αποζητούσε συνεχώς την επιβεβαίωση μέσα από τις αρκετές σχέσεις που είχε μέσα στα χρόνια, για τις οποίες μάλιστα το όνομά του βρισκόταν συχνά στην πρώτη σελίδα των σκανδαλοθηρικών περιοδικών.

Με τον χαρακτηρισμό του "playboy" να του ταιριάζει απόλυτα, ο διάδοχος του θρόνου του Μονακό ήξερε να περνάει καλά και αυτό ήταν κάτι που χρόνια αργότερα το πλήρωσε. Δηλώνοντας δημόσια πως θα παντρευτεί μόλις πεθάνει ο πατέρας του και ο ίδιος ανέβει επίσημα στον θρόνο, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συνέχισε την άσωτη ζωή, συνάπτοντας σύντομες σχέσεις. Και εδώ αποδεικνύεται η πίεση που του είχε ασκηθεί στο να βρει τη δική του Grace Kelly, αφού σίγουρα θα ήταν σχεδόν αδύνατο να παρουσιάσει στους υπηκόους του κάτι ανάλογο. 

Τα παιδιά εκτός γάμου

Πολύ πριν παντρευτεί την πριγκίπισσα Charlene και λίγες εβδομάδες αφού ανέλαβε και επίσημα τον θρόνο το 2005, το cover story του γαλλικού περιοδικού Paris Match θα κάνει λόγο για ένα κρυφό παιδί του πρίγκιπα Αλβέρτου που γεννήθηκε εκτός γάμου. Ειδικότερα, το αφιέρωμα αναφερόταν στη σχέση του πρίγκιπα με τη Nicole Coste από το 1997, μία αεροσυνοδό που το 2002 γέννησε έναν γιο. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος το 2005 θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα καλωσορίσει στην οικογένειά του τον Alexandre, ενώ θα τον συμπεριλάβει και στην περιουσία του, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα στον θρόνο.

Alexandre Grimaldi - Nicole Coste
Ο γιος του πρίγκιπα Αλβέρτου, Alexandre.

Έναν χρόνο αργότερα ένα νέο DNA θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μίας σερβιτόρας από την Καλιφόρνια, που θα ισχυριστεί πως ο πατέρας της κόρης της ήταν ο Αλβέρτος. Η ίδια θα αναγκαστεί να κινηθεί νομικά με τον πατέρα της Jazmin Grace εν τέλει να την αναγνωρίζει. 

Jazmin Grace Grimaldi
Η κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου, Jazmin Grace.

Ο γάμος με την Charlene Wittstock

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος παίρνοντας απόφαση πως ήρθε η στιγμή να σοβαρευτεί, κάνει πρόταση γάμου στην κολυμβήτρια Charlene Wittstock που φαίνεται πως μπορεί να γίνει η πριγκίπισσα του Μονακό που θα έφερνε τη λάμψη πίσω στον οίκο των Grimaldi. Ο γάμος τους θα προβληθεί στην τηλεόραση και θα κοστίσει 55 εκατομμύρια. Λίγα χρόνια αργότερα, υπό την πίεση της απουσίας διαδόχων, η νέα πριγκίπισσα του Μονακό θα φέρει στον κόσμο τα δίδυμα Jacques και Gabriella. Και παρά την τέλεια εικόνα που θέλουν να δείχνουν προς τα έξω, φήμες θέλουν την ημέρα του γάμου τους τα δάκρυα της Charlene να μην είναι συγκίνησης, αλλά συνειδητοποίησης της κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, ένα ακόμη παιδί εκτός γάμου θα εμφανιστεί λίγες ημέρες πριν την τελετή, με τη μέλλουσα σύζυγο του πρίγκιπα Αλβέρτου να επιχειρεί να το σκάσει αρκετές φορές. 

Πρίγκιπας Αλβέρτος - πριγκίπισσα Charlene

Η νέα υπόθεση πατρότητας

Και σαν μην του έφταναν τα 4 παιδιά του, μία νέα γυναίκα διεκδικεί από τον πρίγκιπα Αλβέρτο να αναγνωρίσει το παιδί της. Ειδικότερα, η Βραζιλιάνα Mariza S., υποστηρίζει πως οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2004 σε ένα κλαμπ, όταν ο ίδιος είχε ισχυριστεί πως ήταν Καναδός διπλωμάτης. Η ίδια φέρεται να μην τον είχε αναγνωρίσει μέχρι τη στιγμή που θα τον δει σε ένα Ιταλικό gossip περιοδικό. Οι δυο τους θα περάσουν μαζί 2 εβδομάδες σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου ο πρίγκιπας Αλβέρτος είχε κάποιες σημαντικές συναντήσεις, μία εκ των οποίων με τον πρόεδρο Πούτιν, που η φερόμενη μητέρα του παιδιού του υποστηρίζει πως γνώρισε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρίγκιπας Αλβέρτος αρνήθηκε τις κατηγορίες, με τη δικαστική διαμάχη να βρίσκεται σε εξέλιξη. Και μπορεί ο ίδιος να κλήθηκε να παραβρεθεί στο δικαστήριο, εν τέλει έβαλε μπροστά τη βασιλική ασυλία του για να αποφύγει να κάνει τεστ DNA.

Η απουσία της Charlene  και οι φήμες χωρισμού

Η ανατρεπτική εμφάνιση της πριγκίπισσας Charlene τον Δεκέμβριο του 2020 έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται αν υπάρχουν σύννεφα στον γάμο του βασιλικού ζευγαριού. Η επόμενη απουσία της από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας θα κινήσει ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον εκείνων που θεωρούν πως ο χωρισμός βρίσκεται πολύ κοντά. Το ταξίδι, πάλι, της πριγκίπισσας του Μονακό στη Νότια Αφρική στις αρχές του Μαΐου, που θα διαρκούσε μόνο μία εβδομάδα, παρατάθηκε για μήνες και όλο αυτό λόγω της υγείας της που δεν της επιτρέπει να επιστρέψει στο σπίτι της. Οι φωτογραφίες με την επανένωση της οικογένειας στα τέλη του Αυγούστου θα προσπαθήσουν να δείξουν πως το ζεύγος είναι πιο ενωμένο από ποτέ και πως οι φήμες για διαζύγιο είναι αβάσιμες. Και όσο κι αν ο πρίγκιπας Αλβέρτος προσπάθησε να πείσει για την απουσία προβλημάτων στον γάμο τους, το γεγονός πως η Charlene βρίσκεται ακόμα στη Νότια Αφρική δεν μπορεί να σταματήσει τα δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν τον χωρισμό τους.

Διαβάστε Επίσης