Janet Leigh | H Jamie Lee Curtis αποκαλύπτει πως θα αντιδρούσε η διάσημη μητέρα της στις #MeToo αποκαλύψεις για το Hollywood

Ο αθώος τρόπος με τον οποίο έβλεπε τη βιομηχανία, η συνεργασία με τον Alfred Hitchcock και οι κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική επίθεση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Jamie Lee Curtis μίλησε για την διάσημη μητέρα της, Janet Leigh, αλλά και τη συνεργασία της με τον Alfred Hitchcock που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε μια συνέντευξη που έδωσε μαζί με τη Melanie Griffith για το περιοδικό Interview.

Και οι δύο σταρ γνωρίζουν καλά το Hollywood από μικρή ηλικία αφού και οι μητέρες τους υπήρξαν μεγάλες σταρ που είχαν συνεργαστεί μάλιστα και οι δύο με τον σκηνοθέτη Alfred Hitchcock. H μητέρα της Giffith, Tippi Hedren, είχε πρωταγωνιστήσει το 1963 στο 'The Birds' και στο 'Marnie' ενώ η Leigh εμφανίστηκε στο Psycho του 1960. Όπως είπε η Griffith, αναφερόμενη στην καταγγελία που είχε κάνει η Hedren εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη για σεξουαλική επίθεση και παρακολούθηση: "Δεν ξέρω πως ήταν με τη μητέρα σου αλλά προφανώς δεν ήταν πολύ καλός με τη μαμά μου”.

Η 62χρονη Curtis απάντησε πως η Janet Leigh "δεν θα το είχε αναγνωρίσει εάν υπήρχε κάποια κακή συμπεριφορά. Ήταν – είναι κακός όρος αλλά- κατά κάποιο τρόπο σαν την Πολυάννα με τη βιομηχανία” είπε τονίζοντας πως "νομίζω ότι το κίνημα #MeToo θα την είχε αναστατώσει πολύ. Δεν είναι δίκαιο γιατί έχει πεθάνει και θα βάλω λόγια στο στόμα της, αλλά γνωρίζοντάς την, πιστεύω ότι δεν θα είχε πει ότι είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα με κάποιο τρόπο. Αλλά είναι ενδιαφέρον που οι μαμάδες μας είχαν ανταγωνισμό μεταξύ τους”.

Η Janet Leigh, όπως εξήγησε η κόρη της "δεν θα είχε αναγνωρίσει τίποτα γιατί από τη δική της οπτική, εκείνη ήταν απλά ευγνώμων. Αυτή ήταν η οπτική της, νομίζω θα μας κοιτούσε όλους και θα έλεγε 'απλά έτσι είναι τα πράγματα'”.

Η Griffith εξήγησε με τη σειρά της ότι ο Hitchcock έγινε "τρελός” με την μητέρα της, την 91χρονη σήμερα Hedren, και στις δύο συνεργασίες τους. "Ξέρεις ήταν κι αυτή στο #MeToo κίνημα αλλά δεν ήταν κάτι αποδεκτό εκείνη την εποχή. Την απέφευγαν και εκείνος εξασφάλισε ότι θα την αποφεύγουν”, είπε η 64χρονη ηθοποιός.

Η Janet Leigh είχε πεθάνει σε ηλικία 77 ετών το 2004 μετά από μάχη που έδινε με χρόνια νόσο και πρόσφατα η κόρη της την τίμησε σε μία δημόσια εμφάνισή της όταν εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας 'Halloween Kills' ντυμένη ως Marion Crane, τον διάσημο ρόλο της στο Psycho του Hitchcock.

Διαβάστε Επίσης