Πρίγκιπας Κάρολος | Οι αλλαγές στη βασιλική οικογένεια όταν γίνει βασιλιάς

Οι αλλαγές στο Παλάτι αλλά και τη βρετανική κοινωνία θα είναι μεγάλες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τον θρόνο πριν τον θάνατό της, εκτός αν αντιμετωπίζει κάποια βαριά ασθένεια που δεν της επιτρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Η 95χρονη μονάρχης σε κάποια χρόνια- λόγω ηλικίας- θα αφήσει τον θρόνο στον διάδοχό της, πρίγκιπα Κάρολο, και σχεδόν μετά από 70 χρόνια θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο Παλάτι αλλά και στη βρετανική κοινωνία.

Θα αλλάξει ο Εθνικός Ύμνος

Πριν την στέψη της βασίλισσας, οι Βρετανοί τραγουδούσαν "God Save the King” και μετά τον θάνατο της Ελισάβετ αναμένεται να αλλάξει πάλι προς τιμή του Κάρολου

Θα αλλάξουν τα νομίσματα

Τα βρετανικά νομίσματα φέρουν το πορτρέτο της βασίλισσας, αλλά όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς θα κοσμεί εκείνος τις βρετανικές λίρες αλλά και τα γραμματόσημα. Το 2018 μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει νομίσματα των 5 λιρών με το πορτρέτο του με αφορμή τα 70α γενέθλιά του.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να αλλάξει όνομα

Ο δούκας της Κουρνουάλης έχει βαφτιστεί Charles Philip Arthur George και έχει και αρκετά επίθετα. Όταν γίνει βασιλιάς μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει, όπως για παράδειγμα βασιλιάς Κάρολος ή βασιλιάς Αρθούρος. Ο βασιλιάς Edward στο παρελθόν είχε επιλέξει αυτό το όνομα στη στέψη του, ενώ μέχρι τότε ήταν γνωστός ως Albert.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα μετακομίσουν

Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς εκείνος και η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ θα πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους στο Clarence House και να μετακομίσουν στο Buckingham Palace.

Η Καμίλα δεν θα γίνει βασίλισσα

Η Καμίλα δεν αναμένεται να γίνει βασίλισσα αλλά ούτε και "queen consort”. Ο τίτλος της θα αλλάξει όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς αλλά δεν θα πάρει τον τίτλο της "consort” όπως συνηθίζεται για τον σύζυγο ή τη σύζυγο του μονάρχη. Αυτή ήταν μια απόφαση που είχε πάρει το Παλάτι πριν τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλα που έδειχνε σεβασμό στη μνήμη της πριγκίπισσας Diana.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μειωθούν

Ο πρίγκιπας Κάρολος σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που εργάζονται ενεργά για το Παλάτι. Μετά το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew και τη μήνυση για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε αλλά και την αναστάτωση με την αποχώρηση του Harry, ο Κάρολος σκοπεύει να αφήσει σε λίγους το προνόμιο αλλά και το καθήκον να υπηρετούν το στέμμα ενώ ταυτόχρονα θα κάνει οικονομία και στα έξοδα του Παλατιού.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αποκτήσουν νέους τίτλους

Όταν ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, τότε ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας θα περάσει στον γιο του William ενώ η Kate Middleton θα πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι μόνο οι κόρες ενός μονάρχη μπορούν να έχουν τον τίτλο της πριγκίπισσας όμως, όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Diana που όλοι την αποκαλούσαν πριγκίπισσα, το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση της Kate Middleton.

Όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, τότε ο γιος του Harry και της Meghan, Archie, αλλά και η Lilibet θα μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας εάν το αποφασίσει ο βασιλιάς.

Ο πρίγκιπας William θα γίνει ο νέος δούκας της Κορνουάλης

Ο William θα κληρονομήσει το δουκάτο της Κορνουάλης ως διάδοχος του θρόνου. Πρόκειται για μια μεγάλη ιδιοκτησία που είχε δημιουργήσει ο Edward, ο τρίτος, το 1337 ώστε ο διάδοχος του θρόνου να είναι ανεξάρτητος οικονομικά. Εκτός από τις μεγάλες εκτάσεις σε πάνω από 23 χώρες, πρόκειται για μια περιουσία που υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο βρετανικές λίρες.
 

Διαβάστε Επίσης