Η Kate Middleton για τον εθισμό: "Μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς"

Ο εμπνευσμένος λόγος της δούκισσας του Cambridge που άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Kate Middleton με το κόκκινο outfit που έκανε τους fashion lovers να την αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ, η δούκισσα του Cambridge συγκέντρωσε τα βλέμματα και χειροκροτήθηκε θερμά χάρη στον εμπνευσμένο λόγο που πραγματοποίησε για το πρόβλημα του εθισμού, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας.

Διαβάστε Επίσης

Αρχικά, η Middleton που ανακηρύχθηκε πριν από λίγο καιρό Patron της φιλανθρωπικής οργάνωσης, The Forward Trust, η οποία ανέλαβε την καμπάνια "Taking Action on Addiction", άνοιξε το event με μία ομιλία, ξεκαθαρίζοντας πως έχει σημασία να αναφέρει στις παρανοήσεις που ακολουθούν το ζήτημα του εθισμού. Με λίγα λόγια, η καμπάνια σκοπό έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα, για τις αιτίες του προβλήματος και την ενθάρρυνση του κόσμου να ζητήσει βοήθεια με αφορμή, μάλιστα, την Εθνική Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εθισμό. 

Όπως υπογράμμισε η δούκισσα του Cambridge, "ο εθισμός δεν είναι επιλογή. Κανείς δεν επιλέγει να γίνει εθισμένος. Όμως, μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς. Κανείς δεν έχει ανοσία. Σπανίως συζητάται ως μία κατάσταση ψυχικής υγείας και παίρνουμε χρόνο για να αποκαλύψουμε και να καταλάβουμε σε βάθος τις βασικές αιτίες του προβλήματος". Επιπλέον, συνέχισε πως το δύσκολο αυτό ταξίδι συχνά είναι περίπλοκο, και μόνο αν καταλάβουμε τι πραγματικά κρύβεται από πίσω από τον εθισμό, θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε το στίγμα που δυστυχώς το περιβάλλει. "Ως κοινωνία, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από μία θέση συμπόνοιας και ενσυναίσθησης, όπου αναθρέφουμε τους γύρω μας, καταλαβαίνοντας το ταξίδι τους και τι έχει συμβεί πριν από αυτούς", συμπλήρωσε η Kate Middleton.

Παράλληλα, η δούκισσα του Cambridge έθιξε και το ζήτημα του lockdown που συνέβαλλε στο να χειροτερέψει το πρόβλημα και να αυξηθούν τα νούμερα. "Γνωρίζουμε πως πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είχαν μέχρι πριν το lockdown κάνει κατάχρηση ουσιών, μπορεί τώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Γύρω στα 2 εκατομμύρια άτομα που έχουν αναγνωρισθεί ότι βρίσκονταν σε αποτοξίνωση, μπορεί να έχουν ξανακυλήσει τους τελευταίους 18 μήνες", επεσήμανε η Middleton.

Η ομιλία της σηματοδότησε την έναρξη του νέου της ρόλου, που η δούκισσα του Cambridge έχει πάρει πολύ ζεστά, από τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως οι άνθρωποι με πρόβλημα εθισμού δεν λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται στο αρχικό στάδιο. Όπως υπογράμμισε αισιόδοξα, "η καμπάνια θα μας δείξει πως όχι μόνο άνθρωποι με εθισμό αναρρώνουν, αλλά ευημερούν κιόλας".

Διαβάστε Επίσης