Τι σήμαινε να είσαι μοντέλο στα '90s; Η Claudia Schiffer απαντά

Η καριέρα της εκτοξεύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, καταφέρνοντας να φτάσει στην κορυφή και να ανακηρυχθεί το απόλυτο supermodel.

Ανήκε στη χρυσή γενιά των supermodels που έγραψαν ιστορία στον χώρο του μόντελινγκ, με το όνομά της να γίνεται συνώνυμο της λάμψης, της ομορφιάς και της ασυναγώνιστης θηλυκότητας. Η Claudia Schiffer, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας την οποία επιμελήθηκε σε μουσείο του Ντίσελντορφ, με διάσημες φωτογραφίες της από τα '90s, αλλά και την κυκλοφορία του βιβλίου "Captivate!" που θα περιέχει τις εν λόγω λήψεις, εξήγησε τι σήμαινε να είσαι μοντέλο την εποχή εκείνη. 

Διαβάστε Επίσης

Ήταν το 1987, όταν ένα βράδυ που είχε πάει σε ένα κλαμπ στο Ντίσελντορφ με φίλους της, ούσα μόλις 17 ετών, ένας ατζέντης θα την προσεγγίσει και θα της προτείνει να γίνει μοντέλο. Λίγους μήνες αργότερα, η Schiffer θα βρεθεί στο Παρίσι και 2 χρόνια μετά θα κλείσει το πρώτο της εξώφυλλο σε ένα από τα γνωστότερα περιοδικά μόδας. Από εκείνη τη στιγμή, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, με το μοντέλο να απολαμβάνει μία λαμπερή ζωή.

"Ήταν μια καταπληκτική περίοδος. Ήταν μία απίστευτη συγχώνευση μόδας, μουσικής, τέχνης και ψυχαγωγίας που έκανε την εποχή δυναμική, συναρπαστική. Το αδύνατο έγινε δυνατό", δήλωσε η Schiffer, αναπολώντας τη δεκαετία του '90.

Η αρχή της παγκόσμιας δημοσιότητας

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του '90 όταν εμφανίστηκε στην καμπάνια των jeans της Guess και πιο συγκεκριμένα σε μία σειρά από σέξι και παιχνιδιάρικες λήψεις από τη φωτογράφο και φίλη Ellen von Unwerth. Η Schiffer θυμάται πως εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν σε όλα τα καταστήματα Guess μεγάλων πόλεων σε όλη την Αμερική για να υπ0γράφει αυτόγραφα και μόνο όταν κάποιος την αναγνώρισε στη Νέα Υόρκη, συνειδητοποίησε πως η ζωή της δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. 

Όπως θα υπογραμμίσει, "τα '90s ήταν η περίοδος-σταθμός διαφορετικών ιδεών ομορφιάς και μόδας. Υπήρξε μια τεράστια αλλαγή της μόδας, στο να φύγει από το πάνω έως κάτω, τελειομανές γκλάμουρ της δεκαετίας του 1980, προς έναν νατουραλισμό και μινιμαλισμό. Υπήρχε περισσότερη ελευθερία και ατομική έκφραση. Έτσι, ήθελα το "Captivate!" να απαθανατίσει αυτό το συναίσθημα".

Διαβάστε Επίσης