Παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας | Η φωτογραφία της να φεύγει από το Παλάτι, ο απλός γάμος και τα βασιλικά προνόμια που έχασε

Το ζευγάρι έδωσε μια συνέντευξη Τύπου αντί να κάνει μια παραδοσιακή τελετή ακολουθώντας τις εντολές του αυτοκράτορα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας παντρεύτηκε τον αγαπημένο της και "κοινό θνητό" Kei Komuro χάνοντας τα βασιλικά της προνόμια και τους τίτλους της. Η κόρη του πρίγκιπα Akishino, είχε χαρακτηρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της "αναντικατάστατο" παρά το γεγονός ότι την εποχή του αρραβώνα τους είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στην ιαπωνική κοινωνία.

Μετά από πολλά χρόνια που η Mako δεχόταν πίεση και αρνητικά σχόλια για την απόφασή της να παντρευτεί τον Komuro και να παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα, κάτι που της δημιούργησε προβλήματα με την ψυχική της υγεία, τελικά παντρεύτηκε τον αγαπημένο της και ανακοίνωσε την είδηση με μια συνέντευξη Τύπου που έκανε σε ξενοδοχείο του Τόκιο.

Η Mako και ο Komuro είχαν γνωριστεί στο πανεπιστήμιο πριν από δέκα χρόνια και αρχικά είχαν συμφωνήσει να παντρευτούν τον Νοέμβριο του 2018, όμως ανέβαλαν τον γάμο όταν τα media της χώρας αποκάλυψαν ότι η μητέρα του είχε μπλεχτεί σε ένα οικονομικό σκάνδαλο. Ο Komuro μετά τον γάμο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετανιώνει που τα προβλήματα της μητέρας του καθυστέρησαν τον γάμο και τόνισε πως "αγαπώ την Mako και θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με την γυναίκα που αγαπώ". Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να λύσει την οικονομική διαφορά ανάμεσα στη μητέρα του και τον πρώην αρραβωνιαστικό της από τον οποίο, λέγεται ότι, είχε δανειστεί χρήματα και δεν του τα επέστρεψε αφού εκείνη θεωρούσε ότι ήταν δώρο.

Διαβάστε Επίσης

Η Mako που είναι ανιψιά του αυτοκράτορα Naruhito έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την ψυχική της υγεία μετά τα πολλά αρνητικά δημοσιεύματα κι έτσι αποφάσισε να μην δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τον γάμο. Στα social media δεν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τον γάμο, αλλά από τη συνέντευξη Τύπου καθώς και κάποια στιγμιότυπα που δείχνουν τη Mako να αποχαιρετά τους γονείς της μετά τον γάμο και να φεύγει από το Παλάτι.

Η πριγκίπισσα που χάνει όλους τους τίτλους της είπε πως ο γάμος της ήταν μια "αναγκαία επιλογή" και πως σκοπεύει πως θέλει να περάσει τη ζωή της "γιορτάζοντας και προστατεύοντας τα συναισθήματά μας", ενώ πρόσθεσε πως "έχω φοβηθεί, έχω νιώσει λύπη και πόνο κάθε φορά που φήμες γινόντουσαν ιστορίες χωρίς βάση". Όπως τόνισε ο σύζυγός της "οι λανθασμένες πληροφορίες αντιμετωπίζονταν ως αληθινές και είμαι πολύ λυπημένος που η Μάκο είχε προβλήματα με τη σωματική και ψυχική της υγεία ως αποτέλεσμα δυφήμισης".

Το ζευγάρι δεν έκανε μια επίσημη παραδοσιακή τελετή γάμου ούτε έκανε δεξίωση όπως συνηθίζεται στους αυτοκρατορικούς γάμους. Ο πατέρας της Mako, πρίγκιπας Akishino, δεν ήθελε να γίνει παραδοσιακός γάμος γνωρίζοντας ότι ο λαός είχε διχαστεί σχετικά με τον γάμο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάνω από τους μισούς Ιάπωνες ήθελαν τον γάμο, αλλά το ένα τρίτο του λαού διαφωνούσε.

Το ζευγάρι τελικά πλήρωσε μόνο του για τη συνέντευξη Τύπου καθώς υπήρχαν ήδη σχόλια στα social media που ζητούσαν να μην ξοδευτούν χρήματα των φορολογουμένων για τον γάμο. Η Mako μάλιστα απέρριψε τα σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια που δίνονται από τη χώρα στις γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας που αποσύρονται από τα καθήκοντά τους και τους τίτλους τους όταν παντρεύονται.

Διαβάστε Επίσης