Meghan Markle- Πρίγκιπας Harry | Το "δίκτυο μίσους" 83 λογαριασμών που παρενοχλούσε το ζευγάρι στο διαδίκτυο

Οι λογαριασμοί ήταν υπεύθυνοι για το 70% της διαδικτυακής παρενόχλησης που στόχευε τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry υπήρξαν στόχοι ενός "δίκτυου μίσους" στο Twitter όπως αποκάλυψε η Bot Sentinel, η υπηρεσία αναλυτικών αναφορών του Twitter.

Σύμφωνα με την αναφορά, μεμονωμένοι γαριασμοί στο Twitter ήταν υπεύθυνοι για το 70% της διαδικτυακής παρενόχλησης που στόχευε τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex. Όπως αναφέρεται μετά από ανάλυση 114 χιλιάδων tweets που αφορούσαν στην Meghan και τον Harry, το μεγαλύτερο ποσοστό προερχόταν από μόλις 83 λογαριασμούς.

"Χρησιμοποιώντας εσωτερικά αλλά και τρίτων εταιρειών εργαλεία ανάλυσης , εκτιμούμε ότι τα tweets είχαν συνδυασμένα πιθανότητα να φτάσουν σε 17 εκατομμύρια χρήστες" λέει η αναφορά, προσθέτοντας ότι "χρησιμοποιήσαμε συνδέσμους, retweets και mentions για να βρούμε τους λογαριασμούς που ήταν μέρος του ίδιο δικτύου μίσους. Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι αυτοί οι λογαριασμοί ευθαρσώς συντονίζονταν στην πλατφόρμα και τουλάχιστον ένας λογαριασμός ανοιχτά στρατολογούσε ανθρώπους στην πρωτοβουλία μίσους στο Twitter”.

Πολλοί από τους λογαριασμούς είχαν ανασταλλεί από το Twitter όμως οι χρήστες βρήκαν νέους τρόπους να αποφύγουν τις κυρώσεις, με έναν από αυτούς να είναι να χαρακτηρίζουν "παρωδία" τον λογαριασμό.

"Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιήσουν κωδικές ονομασίες και ρατσιστική γλώσσα για την Meghan" προκειμένου να αποφύγουν την αναστολή ενώ "αρκετοί λογαριασμοί ήταν είτε κλειδωμένοι ή εντελώς απενεργοποιημένοι ώστε να διατηρήσουν τα προφίλ", πρόσθετε η αναφορά. Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο BuzzFeed πως "ερευνάμε τις πληροφορίες και τα προφίλ και θα λάβουμε δράση στους λογαριασμούς που δεν υπακούν στους κανόνες του Twitter”.

Διαβάστε Επίσης