Η Miramax μηνύει τον Quentin Tarantino και η αιτία είναι το "Pulp Fiction"

Η πρώην εταιρεία παραγωγής του Harvey Weinstein ζητάει τον λόγο από τον διάσημο σκηνοθέτη εξαιτίας της πρόσφατης δημοπρασίας του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ταινία "Pulp Fiction" δεν θα υπήρχε χωρίς τον Quentin Tarantino και ο καθένας από εμάς που αναφέρεται στο συγκεκριμένο φιλμ δε μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τον δημιουργό αυτής. Και όμως η εταιρεία παραγωγής Miramax, επικαλώντας τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει από τον ίδιο, μηνύει τον διάσημο σκηνοθέτη εξαιτίας της πρόσφατης δημοπρασίας που ξεκίνησε.

Διαβάστε Επίσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Quentin Tarantino ανακοίνωσε πως πρόκειται να θέσει σε δημοπρασία ορισμένα NFTs που έχουν σχέση με την ταινία "Pulp Fiction", με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο σκηνοθέτης θα κυκλοφορήσει με αυτό τον τρόπο 7 αδημοσίευτες σκηνές που δεν πέρασαν τον τελικό έλεγχο. Όμως, σύμφωνα με τη Miramax, κάτι τέτοιο παραβιάζει τα δικαιώματα του στούντιο. 

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει η Post, η Miramax υποστηρίζει πως δεν είχε ενημερωθεί από τον Tarantino σχετικά με τα σχέδιά του, παρά μαθεύτηκε στην εταιρεία από τρίτο πρόσωπο, γεγονός που οδήγησε στην αποστολή ενός γράμματος προς τον σκηνοθέτη. Η εν λόγω επιστολή εξηγούσε πως η εταιρεία Miramax κατέχει όλα τα δικαιώματα για το ψηφιακό υλικό που αφορά το "Pulp Fiction", συμπεριλαμβανομένων και των NFTs. 

Η κίνηση αυτή, όμως, φαίνεται να εξόργισε τον δημιουργό, ο οποίος συνέχισε πιο επιθετικά να προωθεί το πλάνο του. Σε απάντησή του, η εταιρεία όχι μόνο απαίτησε χρήματα από τον Tarantino, αλλά και τον τερματισμό της δημοπρασίας που βρίσκεται ακόμα ενεργή.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Miramax, ο Tarantino αντί να συζητήσει την ιδέα του, προχώρησε μόνος του με τη δημοπρασία, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι είχε υπογράψει το 1993, δίνοντας όλα τα δικαιώματα στην εταιρεία. Από την άλλη, η εταιρεία υπογραμμίζει πως δεν θέλει η συγκεκριμένη κίνηση του Tarantino να δημιουργήσει προηγούμενο, δίνοντας έναυσμα και σε άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε τέτοια πρότζεκτ, από τη στιγμή που η Miramax έχει τα δικαιώματα να αναπτύξει, να βγάλει στην αγορά και να πουλήσει NFTs που έχουν σχέση με την ταινιοθήκη της.  

Διαβάστε Επίσης