Βασίλισσα Ελισάβετ | Η πρώτη της δήλωση για την κατάσταση της υγείας της

"Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο" είπε η 95χρονη μονάρχης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να παραμένει στο Παλάτι ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών της για ξεκούραση ακυρώνοντας τη μία επίσημη εμφάνιση μετά την άλλη. Η 95χρονη μονάρχης που μετά την απουσία της στην τελετή μνήμης για την Ημέρα των Βετεράνων, δεν εμφανίστηκε ούτε στην γενική σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας για πρώτη φορά στα 51χρόνια λειτουργίας της.

Ο πρίγκιπας Edward αντικατέστησε τη βασίλισσα, μεταφέροντας την επίσημη ανακοίνωση της 95χρονης, η οποία για πρώτη φορά αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας της: "Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πέρασαν πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παραβρεθήκαμε στην πρώτη γενικό σύνοδο. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο” είπε.

Η βασίλισσα ανέφερε επίσης πόσο σημαντική είναι η ελπίδα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει ο κόσμος με την πανδημία: "Φυσικά στην ιδιαίτερα ποικίλη σύγχρονη κοινωνία, η ευημερία του έθνους εξαρτάται από τη συνεισφορά ανθρώπων όλων των θρησκειών και καμιάς. Αλλά για τους πιστούς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολα, με περιορισμούς στην πρόσβαση της ασφάλειας και της σιγουριάς της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς υπήρξε μια περίοδος άγχους, πένθους και ανησυχίας. Αλλά το Ευαγγέλιο μας έφερε ελπίδα όπως έκανε πάντα”.

Το Παλάτι είχε ανακοινώσει, όπως και στις προηγούμενες περιστάσεις, ότι η βασίλισσα δεν θα μπορούσε να πάει στη φετινή σύνοδο αναφέροντας ότι ακολουθεί "οδηγίες των γιατρών”, ενώ τόνιζες ότι "κανείς δεν μετανιώνει περισσότερο για την απουσία της από την ίδια”.

Διαβάστε Επίσης