Πρίγκιπας Κάρολος | Θέλει να παραχωρήσει τον βρετανικό θρόνο στον William

Φήμες θέλουν τον διάδοχο του θρόνου να παρέθεσε σημαντικούς λόγους στη βασίλισσα για την απόφασή του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Κάρολος ως διάδοχος του θρόνου προετοιμάζεται εδώ και εφτά δεκαετίες να αναλάβει τον βρετανικό θρόνο και τώρα που σιγά-σιγά πλησιάζει η στιγμή για να στεφθεί βασιλιάς, φαίνεται ότι δεν νιώθει έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο Κάρολος μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη διανυκτέρευσή της στο νοσοκομείο εκφράζοντας την ανησυχία του για την υγεία της αλλά και το μέλλον του στέμματος. Όπως αποκάλυψε πηγή του Παλατιού, σύμφωνα με το Woman's World, ο Κάρολος είπε στη μητέρα του ότι δεν είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό τον ρόλο και σκέφτεται να τον παραχωρήσει στον γιο του, William.

"Ήταν μια ωμή συζήτηση” ανέφερε ο εργαζόμενος στο Παλάτι, εξηγώντας ότι "το να έχεις τη βασίλισσα στο νοσοκομείο κινητοποιεί τόσα πρωτόκολλα και ο Κάρολος είχε επηρεαστεί. Η παρουσία του στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή επιβεβαίωσε ξανά ότι αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει είναι ο ακτιβισμός”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάρολος είπε στην Ελισάβετ ότι ο William θα είναι καλύτερος στον ρόλο του βασιλιά: "Ο Κάρολος τόνισε ότι ο William έχει την Kate που -αντίθετα από την Καμίλα- πάντα ήταν αγαπητή στον κόσμο και θα ήταν πιο αποτελεσματική βασίλισσα” ανέφερε η πηγή και πρόσθεσε πως "σημείωσε πως από οικονομική άποψη είναι καλύτερα να πληρώσουν για μια στέψη αντί για δύο σε διάστημα λίγων χρόνων”.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος εξέφρασε στη βασίλισσα τις αμφιβολίες του για τον ρόλο του ως βασιλιά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την νόσησή του με covid δεν νιώθει το ίδιο δυνατός ενώ έχει μεγάλη ανασφάλεια. Η βασίλισσα Ελισάβετ, πάντως, ενώ προσπαθεί να μην δίνει σημασία στις ανασφάλειες του γιου της οφείλει να εξασφαλίσει ότι η παράδοση θα γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο. "Ανησυχεί για τον Κάρολο” αναφέρει το δημοσίευμα αλλά "έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να φτιάξει μια καλή ομάδα γύρω του για να προετοιμαστεί για τη στιγμή που θα γίνει βασιλιάς”.

Διαβάστε Επίσης