Βασίλισσα Ελισάβετ - Πρίγκιπας Φίλιππος | Η ιστορία αγάπης τους όπως την έχει περιγράψει η 95χρονη μονάρχης

Η Ελισάβετ ερωτεύθηκε και "δεν κοίταξε ποτέ κανέναν άλλο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν η Ελισάβετ γνώρισε τον Φίλιππο εκείνη ήταν μόλις 13 ετών, όμως κατά κάποιο τρόπο ένιωσε από την πρώτη γνωριμία τους ότι θα έμεναν μαζί για μια ζωή. Η 95χρονη μονάρχης πριν λίγες μέρες πέρασε για πρώτη φορά μόνη της την ημέρα της επετείου του γάμου της μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, τιμώντας με τον τρόπο της για ακόμα μια φορά την μοναδική αγάπη της ζωής της.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Πρίγκιπας Φίλιππος | Η ιστορία αγάπης τους όπως την έχει περιγράψει η 95χρονη μονάρχης

"Ερωτεύθηκε και δεν κοίταξε ποτέ κανέναν άλλο” δήλωσε η royal βιογράφος Sally Bedell Smith για την αγάπη ανάμεσα στη βασίλισσα και τον σύζυγό της. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στο κολλέγιο Dartmouth όταν η Ελισάβετ είχε κάνει μια επίσκεψη με τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο. Εκείνη ήταν πολύ ντροπαλή και συνεσταλμένη ενώ εκείνος που ήταν τότε 18 χρονών έδειχνε γεμάτος πάθος για ζωή και περιπέτεια.

Βασίλισσα Ελισάβετ γάμος

Μετά την πρώτη τους γνωριμία, το ζευγάρι αντάλλαξε πολλά γράμματα ενώ ο Φίλιππος υπηρετούσε στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε ένα από τα γράμματά της που είχαν δημοπρατηθεί το 2016, η Ελισάβετ έγραφε για τον Φίλιππο: "Στον Φίλιππο αρέσει η οδήγηση και το κάνει γρήγορα. Έχει το δικό του μικρό M.G. για το οποίο είναι πολύ περήφανος. Με έχει κάνει μια βόλτα με αυτό στο Λονδίνο, ήταν πολύ διασκεδαστικό”.

Μετά από ένα χρόνο γνωριμίας, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 1947, με τον γάμο τους να είναι αφορμή για μια εθνική γιορτή μετά από έναν καταστρεπτικό πόλεμο. "Υπήρχε μουντάδα και λιτότητα και μετά είχαμε αυτή την χρυσή άμαξα και τα πλήθη” είχε πει η Lady Pamela, κόρη του Lord Mountbatten, για τον βασιλικό γάμο.

Το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ

Με αφορμή την 50η επέτειο γάμου της με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η μονάρχης είχε κάνει μια σπάνια αφιέρωση στον σύζυγό της δημοσίως, λέγοντας πως "είναι κάποιος που δεν δέχεται εύκολα κομπλιμέντα, αλλά ήταν απλά η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια. Του χρωστάω περισσότερα από όσα θα μπορούσε να ισχυριστεί”.

Μετά τον θάνατό του, η βασίλισσα συνέχισε να ασχολείται με τα βασιλικά της καθήκοντα με την οικογένειά της στο πλευρό της. Άλλωστε, ο Φίλιππος δεν θα ήθελε ποτέ να εγκαταλείψει το χρέος της απέναντι στην μοναρχία. Όπως είχε πει άτομο του Παλατιού "δεν θα παραιτηθεί ποτέ γιατί έχει μέσα της βαθιά το καθήκον, την τιμή και την υπηρεσία προς τον λαό, όπως τα είχε κι εκείνος”.

Διαβάστε Επίσης