Ο Giorgio Armani παρασημοφορήθηκε με την υψηλότερη τιμή της Ιταλίας, τον Μεγαλόσταυρο του Ιππότη

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella απένειμε την υψηλότερη πολιτική διάκριση στον iconic σχεδιαστή μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Giorgio Armani έλαβε σπουδαία τιμή για το θρυλικό έργο αλλά και την πολυετή προσφορά στον κόσμο της μόδας. Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, απένειμε σε μια σε μια ιδιωτική τελετή στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη, ο  πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella στον 87χρόνο εμβληματικό σχεδιαστή μόδας. Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της γειτονικής χώρας, αντικατοπτρίζει τόσο την έξι δεκαετιών καριέρα του Aramni στη βιομηχανία της μόδας όσο και την προσωπικότητα του.

"Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα. Προήλθε από τον πρόεδρό μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του κράτους, αλλά και ένας άνθρωπος του οποίου οι αξίες, το ανοιχτό μυαλό και η ευγένεια είναι αναμφισβήτητα υψηλές. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Ιταλία και είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτόν τον διάσημο τίτλο, τον οποίο μου δίνει ο πρόεδρος εκ μέρους ολόκληρης της χώρας", δήλωσε ο Giorgio Armani μετά την τελετή απονομής. Γεννημένος στην πόλη Emilia-Romagna της Piacenza το 1934, ο σχεδιαστής ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία το 1975 με τον συνεργάτη του Sergio Galeotti. Ο μινιμαλισμός στην πολυτέλεια ήταν βασική αρχή του luxury brand, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις της μόδας την δεκαετία του 1990. Το όνομα Armani συνδέθηκε με την διακριτική αίγλη της χλιδής, διαπρέποντας στην υψηλή ραπτική. Τα τελευταία χρόνια, ο ιταλικός οίκος μόδας διεύρυνε τις δραστηριότητες του σε κλάδους όπως η ομορφιά, το design, η μουσική.

Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της Ιταλίας αποτελεί μέρος του Τάγματος της Αξίας, το οποίο απονέμεται σε όσους έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, της δημόσιας υπηρεσίας και των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Η αναγνώριση αυτή έχει γίνει και σε άλλους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στο παρελθόν, όπως η Miuccia Prada το 2015 και ο Valentino Garavani το 1986.

Διαβάστε Επίσης