Βασίλισσα Ελισάβετ | Αποκαλύφτηκε το πρώτο σχέδιο για τα επετειακά βρετανικά νομίσματα με αφορμή το πλατινένιο Ιωβηλαίο της

Η 95χρονη μονάρχης θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της στον βρετανικό θρόνο τον Ιούνιο του 2022 .

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Royal Mint, το βρετανικό νομισματοκοπείο που παράγει όλα τα νομίσματα του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε το πρώτο σχέδιο των νομισμάτων της επετειακής συλλογής για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το σχέδιο που φιγουράρει σε κέρμα των 50p θα κυκλοφορήσει το 2022 με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων της βασίλισσας στον βρετανικό θρόνο και δείχνει τον αριθμό 70 ενώ μέσα στο μηδέν είναι τα αρχικά της Ελισάβετ με την ημερομηνία που ανέβηκε στον θρόνο, δηλαδή το 1952.

Διαβάστε Επίσης

Το σχέδιο εγκρίθηκε από τη βασίλισσα και είναι η πρώτη φορά που ένα βασιλικό γεγονός τιμάται σε σχέδιο ενός κέρματος των 50p. Σύμφωνα με το νομισματοκοπείο "σε αναγνώριση της σημαντικής περίστασης, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια στιγμή τιμάται σε νόμισμα των 50p και είναι ένας ταιριαστός εορτασμός για τη μακροβιότερη μονάρχη στη Βρετανία”.

Η συλλογή με τα επετειακά νομίσματα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ενώ θα περιλαμβάνουν και άλλα κέρματα. Το 2012, στο διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, το Royal Mint είχε τιμήσει το γεγονός με ένα νέο κέρμα των 5 λιρών με δύο πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ θα γίνει η πρώτη βρετανίδα μονάρχης που βρίσκεται στον θρόνο επί 70 χρόνια και οι εορτασμοί για την επέτειο θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2022 μέσα σε 4 μέρες -που θα είναι αργία για τους Βρετανούς- με παρελάσεις, πάρτι και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.


 

Διαβάστε Επίσης