Πρίγκιπας Harry | Απαντά στα δημοσιεύματα που τον μπλέκουν στο σκάνδαλο δωρεών του οργανισμού του Καρόλου

Η εξήγησή του για τη συνεργασία του με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία το 2013.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Harry καταδίκασε τα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο που αφορά στον φιλανθρωπικό οργανισμό του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου, και τα χαρακτήρισε "σκόπιμα ασαφή”.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο στενός συνεργάτης του Καρόλου, Michael Fawcett που ξεκίνησε να εργάζεται στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, απομακρύνθηκε από τη θέση του CEO του οργανισμού του Καρόλου όταν φήμες τον ήθελαν να είχε υποσχεθεί σε Σαουδάραβα επιχειρηματία βρετανική υπηκοότητα και τίτλους με αντάλλαγμα δωρεών στον οργανισμό.

Διαβάστε Επίσης

Έρευνα που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι ο Fawcett συνεργαζόταν με ανθρώπους που "έκλειναν” δωρέες με ανταλλάγματα από το 2014 έως το 2018. Ένα νέο δημοσίευμα των Sunday Times, όμως, μπλέκει και τον Harry αναφέροντας πως ο φιλανθρωπικός του οργανισμός Sentebale δέχτηκε δωρεές από τον ίδιο επιχειρηματία το 2013 μετά από μια πριβέ συνάντηση με τον δούκα του Sussex.

"Είναι απογοητευτικό ότι οι Sunday Times, γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία, επέλεξαν να ενθαρρύνει εικασίες με ένα σκόπιμα ασαφές δημοσίευμα για να δημιουργήσουν μια εσφαλμένη σύνδεση ανάμεσα στον δούκα του Sussex και το σκάνδαλο για το οποίο δεν είχε καμιά γνώση ή ανάμειξη” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση εκπροσώπου του Harry, τονίζοντας πως "ο δούκας και οι σύμβουλοί του καθώς και η μη-κερδοσκοπική Sentebale, έλυσαν τη συνεργασία με τον κύριο Mahfouz και τους συνεργάτες του το 2015, και δεν δέχονται πλέον δωρεές εν μέσω των αμφιβολιών για τα κίνητρα της στήριξής του”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση του πρίγκιπα Harry με τον επιχειρηματία "έγινε πριν οχτώ χρόνια και δεν τον είχε συστήσει σε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας, ενώ είχε εκφράσει και τις ανησυχίες του”.

Η έρευνα που έγινε για το σκάνδαλο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Fawcett λειτουργούσε χωρίς να τον καταλάβει κανείς ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και οι διαχειριστές του οργανισμού δεν γνώριζαν τις συμφωνίες που έκανε. Εκπρόσωπος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου δήλωσε πως "είναι σημαντικό για τον πρίγκιπα της Ουαλίας να λειτουργούν οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί που φέρουν το όνομά του με τα πιο υψηλά standards και με βάση τους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών”.

Διαβάστε Επίσης