Βασίλισσα Ελισάβετ | Έτσι πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι επισκέψεις, οι βόλτες, οι ταινίες και η ανυπακοή στις συστάσεις των γιατρών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κατάφερε να περάσει τα Χριστούγεννα στο Sandringham, όπως συνηθίζει, αλλά αναγκάστηκε να παραμείνει στο Windsor . Όμως φέτος, όλα ήταν διαφορετικά, αφού ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο Φίλιππο , ο οποίος έφυγε τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών και στον οποία η βασίλισσα αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του συγκινητικού χριστουγεννιάτικου μηνύματός της προς τον βρετανικό λαό. 

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν την άφησαν να νιώσει μόνη αυτές τις γιορτινές μέρες. Έτσι, σε κάθε γεύμα και δείπνο, αλλά και σε ένα σνακ την ημέρα, τουλάχιστον ένας συγγενής βρισκόταν στο Παλάτι για να είναι μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εορταστικό γεύμα της 25ης Δεκεμβρίου, αυτοί που βρέθηκαν δίπλα της ήταν ο γιος της Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα 

Άλλες χρονιές, η βασίλισσα θα είχε σίγουρα αφιερώσει ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο της στις διακοπές των Χριστουγέννων στην ιππασία, την οποία λατρεύει, όμως μετά τη σύντομη νοσηλεία στο Νοσοκομείο King Edward VII τον περασμένο Οκτώβριο, οι γιατροί τής απαγόρευσαν να ασχολείται με τέτοιες δραστηριότητες. Αντί για αυτό, η 95χρονη Ελισάβετ, περιορίστηκε στο να κάνει συχνές επισκέψεις στους βασιλικούς στάβλους και να συζητάει με τον John Warren, τον μάνατζερ της ομάδας αλόγων κούρσας του Παλατιού.

Παράλληλα, οι γιατροί της είχαν συστήσει να αποφεύγει τους μεγάλους περιπάτους στο πάρκο του κάστρου, φαίνεται όμως πως εκείνη δεν είχε σκοπό να "υπακούσει” και πέρασε αρκετό χρόνο εκεί, περπατώντας με τα τρία αγαπημένα της σκυλιά, συνοδεία της Sophie του Wessex, συζύγου του γιου της, Edward.

Tέλος, οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι για τη βασίλισσα της Αγγλίας πάντα μια εξαιρετική ευκαιρία να δει τηλεόραση στο αγαπημένο της σαλόνι στο Windsor. Καθισμένη σε έναν αρκετά παλιό καναπέ και δίπλα σε μια ηλεκτρική θερμάστρα που μένει πάντα αναμμένη, παρέα με τη μοδίστρα της, Angela Kelly, και τον γραμματέα της, Sir Edward Young, λατρεύει να παρακολουθεί παλιές κωμωδίες, τηλεπαιχνίδια και ταινίες, όπως η αγαπημένη της ταινία επιστημονικής φαντασίας Flash Gordon την οποία λέγεται ότι βλέπει πάντα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Διαβάστε Επίσης