Ένδειξη εμπιστοσύνης | Ο τιμητικός τίτλος που παραχώρησε η βασίλισσα Ελισάβετ στην Καμίλα Πάρκερ

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τα ευχάριστα την πρώτη ημέρα του έτους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε μία πολύ γενναιόδωρη πράξη προς τη νύφη της, Καμίλα Πάρκερ, η οποία έλαβε από τη μονάρχη έναν νέο τιμητικό τίτλο, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο κυρίες της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την πρώτη ημέρα του νέου έτους πως η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε την Πάρκερ "Royal Lady" του Τάγματος της Περικνημίδας (Order of the Garter), ενός από τους σημαντικότερους και πιο τιμητικούς τίτλους που μπορεί να λάβει κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τάγμα της Περικνημίδας ιδρύθηκε το  1348 από τον Εδουάρδο Γ', στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας και 24 ιππότες που έχουν επιλεγεί προσωπικά από τη μονάρχη, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει στην εθνική ζωή ή έχουν υπηρετήσει προσωπικά τη βασίλισσα. 

Αναλυτικότερα, εκτός από την Καμίλα Πάρκερ, την τιμή να συμπεριληφθούν στο Τάγμα έλαβαν η Valerie Ann, Baroness Amos και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair. 

Παραδοσιακά η τελετή για το Τάγμα της Περικνημίδας, που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Αγγλία, το οποίο διοργανώνει η βασίλισσα Ελισάβετ, λαμβάνει χώρα στο Κάστρο του Windsor κάθε Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένης παρέλασης και επίσημου dresscode. Η ανακοίνωση για τον τιμητικό τίτλο της Καμίλα Πάρκερ ήρθε μία εβδομάδα αφού ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης πέρασαν την περίοδο των Χριστουγέννων με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Windsor. 

Στο περίφημο Τάγμα της Περικνημίδας μέλη είναι ήδη ο πρίγκιπας Κάρολος και ο γιος του, πρίγκιπας William, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής τους ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο Winston Churchill κατείχαν τον τίτλο του ιππότη. 

Διαβάστε Επίσης