Fashion Fails στον Λευκό Οίκο | Τα outfits που φόρεσαν οι Πρώτες Κυρίες της Αμερικής και χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα

Οι Πρώτες Κυρίες δεν ακολουθούν πάντα το στιλιστικό "πρωτόκολλο" του Λευκού Οίκου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η οικογένεια του προέδρου της Αμερικής, όπως και η βασιλική οικογένεια στην Αγγλία, πάντα ήταν ένα σύμβολο των εθνικών ιδανικών. Η εμφάνιση –εκτός από την ουσία- γινόταν πάντα θέμα συζήτησης και ήταν σημαντική τόσο για τους Βρετανούς όσο και τους Αμερικανούς.

Οι Πρώτες Κυρίες της Αμερικής που είχαν εκλεπτυσμένο στιλ γίνονταν αμέσως δημοφιλείς αφού υπηρετούσαν με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο τους δείχνοντας τη λάμψη, το επίπεδο και την αίγλη της χώρας. Εκτός, όμως, από τις λαμπερές στιγμές υπήρχαν και κάποιες λανθασμένες στιλιστικά εμφανίσεις που σχολιάστηκαν αρνητικά τόσο από τα media όσο και τον κόσμο.

Το Zara jacket της Melania

Fashion Fails στον Λευκό Οίκο | Τα outfits που φόρεσαν οι Πρώτες Κυρίες της Αμερικής και χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα

Ίσως το πιο διάσημο fashion fail Πρώτης Κυρίας των τελευταίων δεκαετιών. Όταν η Melania Trump εμφανίστηκε σε κέντρο ασυνόδευτων παιδιών στο Τέξας το 2018 φορώντας ένα Zara jacket που έγραφε στο πίσω μέρος "Δεν με νοιάζει πραγματικά, εσένα;", όλοι την κατέκριναν για την αναισθησία της για το μεταναστευτικό. Αργότερα, είχε πει ότι το μήνυμα αφορούσε στην κριτική που της ασκούν τα αριστερά media, αλλά η κοινή γνώμη είχε ήδη αποφασίσει.

 

Η Michelle Obama κατέβηκε από το προεδρικό σκάφος φορώντας σορτσάκι

obama

Μπορεί η Michelle Obama να βρισκόταν σε διακοπές όταν φωτογραφήθηκε με σορτς στο Grand Canyon, όμως οι Αμερικανοί το βρήκαν ακατάλληλο. Όταν μια Πρώτη Κυρία κατεβαίνει από το Air Force One πρέπει να είναι κομψή και περιποιημένη. Η Michelle Obama μπορεί να έγινε style icon όμως το 2009 είχε ταράξει τα νερά με την casual εμφάνισή της.

Η Hillary Clinton φόρεσε κοστούμι στο επίσημο πορτρέτο της

clinton

Η Hillary Clinton σε μια επαναστατική κίνηση αποφάσισε να φορέσει κοστούμι στο πρώτο της πορτρέτο ως Πρώτη Κυρία. Το μαύρο outfit θεωρήθηκε τότε ακατάλληλο για μέλος της οικογένειας του αμερικανού Προέδρου, ενώ μέχρι τότε όλες οι Πρώτες Κυρίες φορούσαν φορέματα σε ανοιχτό χρώμα και μαργαριτάρια.

Το φόρεμα που ανακύκλωσε η Eleanor Rosalynn Carter

carter

Η Rosalynn Carter είχε ξεκινήσει την ανακύκλωση των outfits που φορούσε στις δημόσιες εμφανίσεις της πολύ πριν την Kate Middleton. Τότε, όμως, κανείς δεν το θεωρούσε σωστό, μάλλον το αντίθετο. Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι η Carter δεν σεβόταν τον ρόλο της αλλά και την αμερικανική βιομηχανία μόδας. Εντούτοις, η Carter επέλεξε να φορέσει το 1977 στον χορό μετά την εκλογή του συζύγου της, ένα φόρεμα σε μπλε και χρυσές αποχρώσεις με το οποίο είχε εμφανιστεί ακόμα δύο φορές.

Η Melania Trump επισκέφτηκε το σημείο καταστροφών του τυφώνα με γόβες στιλέτο

trump

H Melania Trump μπορεί να ήταν πάντα στιλιστικά σωστή αλλά συχνά δεν ντυνόταν κατάλληλα για την περίσταση. Όταν τον Αύγουστο του 2017 χρειάστηκε να επισκεπτεί το σημείο καταστροφών του τυφώνα Harvey φόρεσε τζιν, military jacket και γόβες στιλέτο. Αν και το look της ήταν άψογο, έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου με τα ψηλοτάκουνα. Μάλιστα το Twitter τότε απαιτούσε να γίνει έρανος για να αγοράσουν στην Melania αθλητικά παπούτσια!

Το φόρεμα της Ivanka Trump στο Buckingham Palace

trump

Μπορεί η Ivanka Trump να μην ήταν Πρώτη Κυρία, όμως ως κόρη του αμερικανού προέδρου εκπροσωπούσε την χώρα της στην επίσκεψή της στο Buckingham Palace στο Λονδίνο. Η Trump επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα με γιακά και prints σε μια δεξίωση που απαιτούσε επίσημη ενδυμασία. Πολλοί Αμερικανοί εκνευρίστηκαν με την επιλογή της σχολιάζοντας στα social media ότι το φόρεμα ήταν ακατάλληλο και πως "δίνει την εντύπωση νοικοκυράς ή γραμματέως της δεκαετίας του ‘50".

Το αμάνικο φόρεμα της Michelle Obama

obama

Όταν ο Barack Obama πρωτο-εκλέχτηκε Πρόεδρος της Αμερικής, η Michelle Obama φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο με ένα αμάνικο φόρεμα. Οι πολίτες της χώρας δεν είχαν ενθουσιαστεί με αυτή την επιλογή καθώς την βρήκαν ακατάλληλη λόγω εποχής –ήταν χειμώνας- αλλά και λόγω περίστασης.

Διαβάστε Επίσης