Βασίλισσα Ελισάβετ | Η συνάντηση με τον πρίγκιπα Andrew πριν του αφαιρέσει τους τίτλους και τα προνόμια

Η συζήτηση πριν την επίσημη ανακοίνωση που αφορούσε στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Παλάτι του Buckingham ανακοίνωσε ότι αφαιρέθηκαν από τον πρίγκιπα Andrew οι στρατιωτικοί τίτλοι και τα βασιλικά προνόμια και ότι θα παραστεί στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ως κανονικός πολίτης.

Μετά από την απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου να προχωρήσει σε δίκη την μήνυση της Virginia Giuffe εναντίον του δούκα του York για σεξουαλική κακοποίηση, το Παλάτι αποφάσισε να κάνει την πρώτη του δήλωση σχετικά με την υπόθεση. Λίγο πριν, όμως, είχε προηγηθεί μια συνάντηση της βασίλισσας με τον γιο της στο κάστρο του Windsor.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnlone, ο δούκας και η 95χρονη μονάρχης συζητούσαν επί 90 λεπτά πριν τελικά αποφασιστεί να γίνει η ανακοίνωση στις 13 Ιανουαρίου. Ο Andrew μάλιστα κατέφτασε στη συνάντηση μαζί με έναν από τους δικηγόρους του, ο οποίος όμως περίμενε στο αυτοκίνητο όσο ο πρίγκιπας συζητούσε με την Ελισάβετ.

Οι δικηγόροι του Andrew δεν κατάφεραν να κάνουν το δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση της Virginia Giuffre, η οποία μπορεί να είχε συμφωνήσει να μην μηνύσει κανέναν άλλο που να σχετίζεται με την υπόθεση Epstein, όμως θεωρήθηκε ότι τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης για τα οποία καταγγέλει τον πρίγκιπα σχετίζονται με διαφορετική υπόθεση.

Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Andrew χάνει και τον τίτλο ‘HRH', το οποίο σημαίνει ότι δεν θα πληρώνεται πια από το Παλάτι ενώ δεν θα έχει και προσωπική ασφάλεια. Σύμφωνα με την MailOnline, ο αγώνας που ξεκινάει για να απαλλαχτεί από τις κατηγορίες "είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας και ο δούκας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αθωότητά του ενάντια σε αυτούς τους ισχυρισμούς".

Διαβάστε Επίσης