Τότε και τώρα | Οι ηρωίδες του 'And Just Like That' έχουν την ίδια ηλικία με το καστ του 'Golden Girls'

Ο τρόπος που η τηλεόραση και το Hollywood βλέπει τις 50αρες γυναίκες έχει ευτυχώς αλλάξει σημαντικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σειρά Golden Girls ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του ’80 και του ’90 παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο την καθημερινότητα μιας παρέας γυναικών. Μπορεί το And Just Like That να μην είναι αμιγώς κωμωδία όμως έχει ένα κοινό με τη σειρά των 80s, αφού οι ηρωίδες και των δύο σειρών ανήκουν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ.

Η Carrie, η Charlotte και η Mirand είναι 54 και 55 ετών ενώ στη σειρά Golden Girls οι πρωταγωνίστριες ήταν από 47 ετών έως 55 ετών. Ο τρόπος όμως που παρουσιάζονταν ήταν εντελώς διαφορετικός.

Τότε και τώρα | Οι ηρωίδες του 'And Just Like That' έχουν την ίδια ηλικία με το καστ του 'Golden Girls'

Όταν ένας χρήστης στο Twitter έγραψε "βλέπω την πρώτη σεζόν του Golden Girls και μόλις αποκαλύφτηκε η ηλικία της Rose που είναι 55. Αυτό με ταράζει. Αυτή είναι η ηλικία της Charlotte στο And Just Like That", σχολιάζοντας πόσο πολύ έχει αλλάξει ο τρόπος που παρουσιάζονται οι γυναίκες άνω των 50 στην τηλεόραση.

Golden Girls

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν το πόσο διαφορετικά βλέπει η κοινωνία τις πενηντάρες πλέον αλλά και το πως η τηλεόραση αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή στην κοινωνία. Τα σχόλια στα social media μάλιστα σχολιάστηκαν και στην πρωινή εκπομπή Today με τις παρουσιάστριες Hoda Kotb και Jenna Bush Hager να τονίζουν πως "σήμερα σκέφτεσαι τα 54 και τα 55 ή τους 50ρηδες και δεν σκέφτεσαι τα Golden Girls. Δεν σκέφτεσαι μια παρέα γυναικών σε μια κοινότητα" προσθέτοντας πως "ο τρόπος που τις έντυναν με τις ζακέτες. Τις έκαναν να φαίνονται μεγαλύτερες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα".

Όπως παρατήρησαν και πολλοί χρήστες στα social media η αντίληψη για το πως είναι μια γυναίκα στα 50 ή στα 60 έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία 40 χρόνια, αφού τα Golden Girls ήταν προιόν "μιας γενιάς που πίστευε πως όταν η γυναίκα γίνει 40 είναι μεγάλη" έγραψε κάποιος ενώ κάποιος σχολίασε πως ίσως αυτή η αντίληψη να περιορίζεται μόνο "στο styling και στη βαφή μαλλιών".

Διαβάστε Επίσης