Τι σημαίνει η σιωπή του Harry για την Καμίλα μετά την ανακοίνωση ότι θα στεφθεί Βασίλισσα

Ο Πρίγκιπας Harry απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε για τον τίτλο που θα λάβει η Καμίλα. Αντιθέτως, αναφέρθηκε στη μητέρα του Diana.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Καμίλα θα λάβει τον τίτλο της Βασίλισσας (Queen Consort) όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος διαδεχθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο. Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η μονάρχης βάζοντας τέλος σε υποθέσεις και εικασίες ετών αναφορικά με τον ρόλο της ως σύζυγος του διαδόχου. Την είδηση υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα William, που σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Ελισάβετ και τον πατέρα του. Όμως, αυτό που σχολιάζεται έντονα στα βρετανικά μίντια τις τελευταίες μέρες είναι η αντίδραση του αδελφού του, Πρίγκιπα Harry. Ο Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, έχουν επιλέξει ως τώρα τη σιωπή

Διαβάστε Επίσης

Αν και στο παρελθόν, ο Harry είχε αναφερθεί με θερμά λόγια στη δεύτερη σύζυγο του Καρόλου χαρακτηρίζοντάς της "μια υπέροχη γυναίκα που έχει τον πατέρα μου πάρα πολύ ευτυχισμένο", ωστόσο στην ανακοίνωση- ορόσημο της Βασίλισσας αναφορικά με τον μελλοντικό ρόλο της Καμίλα, εκείνος έχει παραμείνει "εκκωφαντικά σιωπηλός" όπως χαρακτηριστικά γράφει ο βρετανικός Τύπος, που σημειώνει επίσης ότι η δούκισσα της Κορνουάλης ήταν από τα μέλη της οικογένειας που υποδέχτηκαν θερμά τη Meghan Markle. 

Επιπλέον, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση, ο Harry μίλησε για τη μητέρα του, Πριγκίπισσα Diana, και το σπουδαίο έργο της στον αγώνα κατά του AIDS. O Harry με αφορμή την Εβδομάδα Τεστ HIV 2022 στη Μεγάλη Βρετανία συμμετείχε στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV αποτίοντας φόρο τιμής στην Diana.  

"Αυτό που ξεκίνησε η μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ήταν να δημιουργήσει συνθήκες συμπόνοιας και κατανόησης, αλλά και την περιέργεια, το οποίο θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ δυνατό μήνυμα", ανέφερε ανάμεσα σ' άλλα, ενώ πρόσθεσε: "Το έργο της μητέρας μου έμεινε ανολοκλήρωτο και αισθάνομαι υποχρεωμένος να προσπαθήσω να το συνεχίσω με κάθε δυνατό τρόπο. Πρέπει να τελειώσω τη δουλειά που ξεκίνησε". 

Πολλοί λοιπόν θεωρούν ότι η σιωπή του για τον μελλοντικό τίτλο της Καμίλα και η επιλογή του να μιλήσει με ένθερμο τρόπο για τη μητέρα του Diana τη δεδομένη στιγμή στέλνει ένα μήνυμα στο Παλάτι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γνωρίζει κανείς το ποιες είναι οι πραγματικές του σκέψεις πάνω στο ζήτημα, πριν τις δηλώσει ο ίδιος δημόσια. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι ο Harry είναι σε ρήξη με το Παλάτι και οι σχέσεις δεν φαίνεται να βελτιώνονται καθώς περνάει ο καιρός, ενώ πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η διαμάχη του με τη βρετανική κυβέρνηση που αρνείται να παρέχει αστυνόμευση στην οικογένειά του σε περίπτωση που αυτή ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία. 

Διαβάστε Επίσης