Η Melinda Gates French προτρέπει τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία

Κατά τη γνώμη της δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο ζωής τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS Mornings και στην Gayle King, η Melinda Gates French, εκτός του ότι αναφέρθηκε πρώτη φορά στους λόγους που την οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Bill Gates, μίλησε και για τα σχέδιά της και το φιλανθρωπικό της έργο που αγαπάει όσο τίποτε άλλο.

Διαβάστε Επίσης

Στον δρόμο που χάραξε η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, Mackenzie Scott, η οποία έχει δεσμευτεί να δωρίσει τη μισή περιουσία της σε φιλανθρωπίες, - μην ξεχνάμε πως από το διαζύγιό της έλαβε 38 δισεκατομμύρια δολάρια - έτσι και η Gates προτρέπει τους δισεκατομμυριούχους να κάνουν το ίδιο. 

Το 2010, η Gates μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Bill Gates και τον Warren Buffett είχαν ξεκινήσει την εκστατεία "Giving Pledge", μέσα από το οποία προέτρεπαν τους αρκετά οικονομικά ευνοημένους να δεσμευτούν να χαρίσουν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για καλό σκοπό. "Αν είσαι αρκετά τυχερός να είσαι δισεκατομμυριούχος, πίστεψέ με, μπορείς να δώσει τη μισή σου περιουσία και δεν θα αλλάξει η ζωή σου", δήλωσε στη συνέντευξή της η Gates, προσθέτοντας πως "πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να έχουμε μια κοινωνία όπου, αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει πλούτος στα χέρια σου, χρειάζεται να τον δώσεις πίσω στην κοινωνία ώστε να φέρεις την αλλαγή και να βοηθήσεις άλλους".

Η ίδια εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένη στο φιλανθρωπικό της έργο και να δουλεύει μαζί με τον πρώην σύζυγό της, χάρη στο ίδρυμα "Bill and Melinda Gates Foundation", που είχαν ιδρύσει μαζί το 2000, παρά τις προφανείς δυσκολίες. "Ιδρύσαμε μαζί τον οργανισμό το 2000. Μαζί. Έχει και τα δυο μας ονόματα στο κτίριο. Πιστεύω σε αυτό τον οργανισμό. Πιστεύω σε αυτό που κάνουμε. Οι αξίες μου είναι εναρμονισμένες με τον οργανισμό", είπε χαρακτηριστικά.

Και μπορεί οι μήνες του διαζυγίου τους να ήταν πολύ απαιτητικοί, όμως για χάρη του σημαντικού τους σκοπού, κατάφεραν να συνυπάρξουν. "Νομίζω το πράγμα που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί είναι πως ακόμα και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου, τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ περνούσαμε αυτή τη δύσκολη διαδικασία, καταφέραμε να εμφανιστούμε και να δουλέψουμε αποτελεσματικά μαζί. Δε λέω ότι ήταν εύκολο, όμως το κάναμε", δήλωσευπογραμμίζοντας πως είναι σίγουρη πως μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. 

Διαβάστε Επίσης