Βασίλισσα Ελισάβετ | Η συγκινητική επιστολή που είχε στείλει στην πιο έμπιστη φίλη της μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Η Pamela Hicks ήταν παράνυμφος στον βασιλικό γάμο και ξαδέλφη του δούκα του Εδιμβούργου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Lady Pamela Hicks υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ. Πρώτη ξαδέλφη του πρίγκιπα Φίλιππου, η 92χρονη σήμερα Pamela ήταν παράνυμφος στον γάμο τους το 1947 ενώ ήταν μαζί της και όταν ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο το 1952. Η Ελισάβετ που την έκανε 'κυρία επί των τιμών' της από τα πρώτα της βήματα ως μονάρχης, την θεωρεί μία από τις πιο έμπιστες φίλες της και συχνά στηρίζεται στην βοήθειά της.

"Η Ελισάβετ ήταν άνετη όπως πάντα στον γάμο της- απλά εκεί κι όλος ο κόσμος ήταν τρελαμένος γύρω της” λέει σε συνέντευξή της στο People ενώ θυμάται ότι όταν η 25χρονη πριγκίπισσα είχε μάθει ότι πέθανε ο πατέρας της και θα γίνει βασίλισσα "πήγα και την αγκάλιασα και τότε σκέφτηκα ότι είναι η βασίλισσα κι αμέσως υποκλίθηκα”.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η συγκινητική επιστολή που είχε στείλει στην πιο έμπιστη φίλη της μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου
H Pamela Hicks με την κόρη της, India Hicks. 

Αυτό που θυμάται πλέον πολύ έντονα είναι το γράμμα που έλαβε από τη βρετανίδα μονάρχη μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππο. "Αυτό που ήταν πολύ συγκινητικό ήταν πως όταν έγραψες στην Ελισάβετ μετά τον θάνατο του Φίλιππου εκείνη απάντησε ΄φυσικά τον γνώριζες περισσότερο από εμένα'”, είπε η κόρη της, India Hicks, στην μητέρα της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την Pamela να εξηγεί ότι η Ελισάβετ "είναι καλά. Μου έγραψε και με ευχαρίστησε για το χριστουγεννιάτικο δώρο μου. Έγραφε για την οικογένειά της και πως εξαιτίας του κορονοϊού θα κάνουν ένα μικρό αλλά και πάλι μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι”.

Η Pamela Hicks πιστεύει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ που φέτος θα γιορτάσει τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, θα μείνει στην ιστορία για την αφοσίωσή της "στο καθήκον, τη σταθερότητα, το ενδιαφέρον στους ανθρώπους” ενώ τόνισε ότι "η Kate και ο William έχουν τις ίδιες αξίες”.

Διαβάστε Επίσης