Οι χειρότεροι ευχαριστήριοι λόγοι στην ιστορία των Όσκαρ

Οι χρυσοί νικητές που κέρδισαν το Όσκαρ, αλλά όχι το κοινό με τον λόγο τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ονόματός τους στην απονομή των Όσκαρ, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που συγκίνησαν το κοινό με τον ευχαριστήριο λόγο τους, όταν ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το χρυσό αγαλματίδιο. Χειροκροτήματα, επευφημίες και κραυγές ενθουσιασμού ήταν οι αντιδράσεις, που έκαναν τη στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή στην ιστορία του θεσμού. Ωστόσο, υπήρξαν κι εκείνοι που προσπάθησαν αρκετά ή καθόλου, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να κάνουν το κοινό να βαρεθεί ή στη χειρότερη να κοιτά με γουρλωμένα μάτια την άβολη σκηνή που εκτυλισσόταν μπροστά του. Λίγες ημέρες πριν την απονομή των Όσκαρ, συγκεντρώσαμε τους ευχαριστήριους λόγους που μας έκαναν εντύπωση για όλους τους λάθος λόγους.

Διαβάστε Επίσης

Sally Field

Τι κι αν η ηθοποιός έλαβε το όσκαρ το 1985, 37 χρόνια μετά ο κόσμος ακόμα μιλάει για τον άβολο ευχαριστήριο λόγο της. Ευχαριστώντας όλους όσοι τη βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το σημείο στην καριέρα της, η Field έκλεισε τον λόγο της λέγοντας πως "δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός πως σας αρέσω, σας αρέσω". Η ίδια μέχρι σήμερα προσπαθεί να αυτοσαρκάζεται για τη στιγμή, όπως σε έκανε σε ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό του 2000. 

Gwyneth Paltrow

Όχι μόνο το κοινό ξαφνιάστηκε όταν η Paltrow κέρδισε το όσκαρ, αλλά όπως αποδείχθηκε, παραξενεύτηκε αρκετά εξαιτίας του άβολου ευχαριστήριου λόγου της. Πιο αναλυτικά, η Paltrow ευχαρίστησε μια μεγάλη λίστα ανθρώπων που τη βοήθησαν, ενώ η στιγμή που δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της ήταν η επιτομή της φράσης cringe. Δεν ήταν ελάχιστοι, μάλιστα, εκείνοι που θεώρησαν όλο το act ψεύτικο. 


Sam Smith

Το τραγούδι του "Writing's on the Wall" για την ταινία Spectre ασκούστηκε τόσο πολύ, που ήταν σχεδόν απίθανο να μην κερδίσει το βραβείο καλύτερου τραγουδιού. Δυστυχώς, το σχόλιο του Smith αποδείχθηκε άστοχο, καθώς όπως δήλωσε "κανένας που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος δεν έχει κερδίσει Όσκαρ". Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε τη λανθασμένη άποψη του τραγουδοποιού, καθώς οι Elton John, Stephen Sondheim και Dustin Lance Black που προηγήθηκαν από εκείνον στη σκηνή των Όσκαρ, ήταν ανοιχτά gay. Συνειδητοποιώντας την ανοησία του, ο Smith αργότερα ανακάλεσε τη φράση του, ζητώντας συγγνώμη. 

Anne Hathaway

Μέχρι σήμερα, η στιγμή που η Hathaway παραλαμβάνει το όσκαρ για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ "Οι Άθλιοι" είναι ίσως κάτι που θέλει να ξεχάσει. Πολλοί ήταν εκείνοι που ένιωσαν πως η ηθοποιός είχε προβάρει αρκετές φορές προηγουμένως τον ευχαριστήριο λόγο της, που ήταν αναμφίβολα άβολος. Η ίδια χρόνια μετά είχε δηλώσει πως έκανε ψέματα πως ήταν χαρούμενη γιατί στην πραγματικότητα δεν ήταν. Όπως είχε σημειώσει, για τον ρόλο έφτασε πολύ κοντά στο να χάσει το μυαλό της, συνεπώς δεν βρισκόταν στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. 

Roberto Benigni

Τι κι αν στο Φεστιβάλ Βενετίας ο Ιταλός ηθοποιός έδωσε έναν συγκινητικό λόγο για το βραβείο του, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη σύζυγό του, το 1999 δεν είχε την ίδια επιτυχία στα Όσκαρ. Όσο κι αν τα αγγλικά δεν αποτελoύν τη μητρική του γλώσσα, αυτό δεν αποτέλεσε ελαφρυντικό στις ασυνάρτητες φράσεις που εκστόμισε την ημέρα εκείνη. 

Melissa Leo

Βλέποντας ξανά τον ευχαριστήριο λόγο της Leo το 2010, ένα ήταν ξεκάθαρο. Όλη η εμφάνιση ήταν ένα λάθος. Η ίδια συγκλονισμένη από το ότι κέρδισε το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου, δεν δίστασε να φλερτάρει με τον 94χρονο Kirk Douglas, ο οποίος της απένειμε το βραβείο, να βρίσει και να εξέλθει της σκηνής, παίρνοντας το μπαστούνι του ηθοποιού. 

Διαβάστε Επίσης

​​​​​​