Βασίλισσα Ελισάβετ | Η άφιξη στο μνημόσυνο του Φίλιππου μαζί με τον πρίγκιπα Andrew – Οι καλεσμένοι, η ξεχωριστή καρφίτσα και ο εκνευρισμός του William

O συμβολισμός πίσω από την τελευταία επίσημη εμφάνιση του γιου της βασίλισσας

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πάνω από 1800 ήταν οι καλεσμένοι στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου με βασιλιάδες και πρίγκιπες από όλο τον κόσμο να καταφτάνουν στο Westminster Abbey για να τιμήσουν τον δούκα του Εδιμβούργου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου 2021.

Ανάμεσα στους royals που ταξίδεψαν στο Λονδίνο ήταν και ο βασιλιάς Gustaf της Σουηδίας με τη βασίλισσα Silvia, ο βασιλιάς Harald της Νορβηγίας και η βασίλισσα Sonja, ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας και η βασίλισσα Letizia, ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, η πριγκίπισσα Margareta και ο πρίγκιπας Radu της Ρουμανίας και η Βεατρίκη της Ολλανδίας μαζί με τον γιο της, βασιλιά Willem-Alexander και τη βασίλισσα Maxima, αλλά και ο Παύλος Γλίξμπουργκ με την Μαρί-Σαντάλ, την Άννα Μαρία και ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ με την Νίνα Φλορ. Αμέσως μετά κατέφθασε στο Abbey ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και ακολούθησαν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας: η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Edward με την Sophie Wessex, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ και τέλος ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton και τα παιδιά τους, πρίγκιπα George και πριγκίπισσα Charlotte.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η άφιξη στο μνημόσυνο του Φίλιππου μαζί με τον πρίγκιπα Andrew – Οι καλεσμένοι, η ξεχωριστή καρφίτσα και ο εκνευρισμός του William

Τελευταία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, έφτασε η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον πρίγκιπα Andrew και μπήκε στην εκκλησία από διαφορετική είσοδο χρησιμοποιώντας μαγκούρα για να διανύσει μικρότερη απόσταση μέχρι το εσωτερικό του ναού, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η βασίλισσα αποφάσισε ότι θα παραστεί στο μνημόσυνο μόλις δυο ώρες πριν την έναρξη με τα βρετανικά media να μην εστιάζουν στα προβλήματα υγείας της αλλά στην περίεργη απόφασή της να πάει στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον Andrew που πρόσφατα κρίθηκε από την κοινή γνώμη για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο Epstein αλλά και για τον συμβιβασμό που έκανε μετά τη μήνυση εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η απόφαση της βασίλισσας να πάει στο μνημόσυνο ήταν συμβολική, εντούτοις εκνεύρισε αρκετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα William που ήταν πολύ αποφασισμένοι στο να αφαιρεθεί ο τίτλος 'HRH' από τον δούκα του York.

Η βασίλισσα ζήτησε από τον αγαπημένο της γιο να τη συνοδεύσει – στην τελευταία του επίσημη εμφάνισή του ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας- και του επέτρεψε να κάτσει στις πρώτες θέσεις στην εκκλησία, δίπλα στα αδέλφια του, για να δείξει και δημόσια την στήριξή της στον Andrew.

βασίλισσα Ελισάβετ

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, η βασίλισσα επέλεξε να φορέσει την Grima Ruby καρφίτσα, μια χρυσή καρφίτσα με ρουμπίνι που της είχε χαρίσει ο δούκας του Εδιμβούργου το 1966.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα προσπάθησε να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του αγαπημένου της συζύγου για την κηδεία του. Δεδομένου ότι η κηδεία έγινε εν μέσω καραντίνας, φρόντισε ώστε να όλα να είναι τέλεια για το μνημόσυνο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως οι ορχιδέες που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση, τα ίδια λουλούδια που είχε επιλέξει και για τον γάμο της το 1947.

Διαβάστε Επίσης