X

Η βασίλισσα Ελισάβετ επέμεινε να τη συνοδεύσει ο πρίγκιπας Andrew στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου

Οι αντιρρήσεις στην απόφαση της Ελισάβετ και ο λόγος που η ίδια δεν έκανε πίσω.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό χάρη στους καλεσμένους που έδωσαν τον παρών, όσο και στην απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να εμφανιστεί αγκαζέ με τον γιο της, πρίγκιπα Andrew.

Διαβάστε Επίσης

Αν και η επιβεβαίωση της παρουσίας της έγινε 2 ώρες πριν από το γεγονός, αφού η μονάρχης τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, η ίδια δε δίστασε να δώσει το παρών μαζί με τον Andrew, παρά το σκάνδαλο και την υπόθεση βιασμού που έληξε πριν από λίγες εβδομάδες με εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Ειδικότερα, η βασίλισσα μεταφέρθηκε από το Κάστρο του Windsor με αυτοκίνητο προς το Αββαείο του Westminster, όπου έκανε είσοδο από την πόρτα του ναού στο πλάι για να μη διασχίσει ολόκληρη τη διαδρομή. Η μονάρχης εισήλθε στον ναό κρατώντας από το μπράτσο τον γιο της και έχοντας μαζί της, επίσης, ένα μπαστούνι. 

"Αυτό δείχνει πως αγαπάει με όλη της την καρδιά και πιστεύει τον γιο της. Όπως έκανε όταν δημοσίευσε την ανακοίνωση για την Καμίλα που θα "στεφθεί" βασίλισσα, πολλοί άνθρωποι θα αποδεχθούν τώρα τον λόγο και την κρίση της βασίλισσας", δήλωσε ο βασιλικός σχολιαστής, Robert Jobson.

Όπως προσθέτει, η απόφαση της βασίλισσας δεν βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όμως η μονάρχης επέμεινε στην επιλογή της. "Βγάζει νόημα το ότι τη συνόδευσε γιατί ο πρίγκιπας Andrew δεν έχει σύντροφο. Ο συμβιβασμός διευθετήθηκε όμως δεν είναι ένοχος στα μάτια του νόμου. Έχει πίστη στον Andrew. Ακόμα κι αν εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή, είχε τη δυνατότητα να τιμήσει τον πατέρα του, ο οποίος περά απ'όλα, ήταν πολύ περήφανος χάρη στη θητεία του στο Βασιλικό Ναυτικό, όπου πολέμησε στις Νήσους Φώλκλαντ", εξήγησε ο Jobson. 

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ εκτός των κατοικιών της, από τον Οκτώβριο που είχε επισκεφθεί το Κάρντιφ της Ουαλίας.

Διαβάστε Επίσης