Βασίλισσα Ελισάβετ | Η τρυφερή αναφορά στον πρίγκιπα Edward από το 1964

Ο ιδιαίτερος δεσμός του κόμη του Wessex με τη μητέρα του και μονάρχη του κράτους της Αγγλίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν ο πρίγκιπας Andrew έχει λάβει τον τίτλο του αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, αυτό δεν σημαίνει πως δεν διατηρεί, επίσης, έναν τρυφερό δεσμό με τον μικρότερο γιο της, πρίγκιπα Edward.

Διαβάστε Επίσης

Ο κόμης του Wessex, που πριν από λίγες ημέρες γιόρτασε τα 58α γενέθλιά του, αποτελεί ένα πρότυπο για τη βασιλική οικογένεια και είναι το μόνο παιδί της Ελισάβετ, από τα τέσσερα που απέκτησε με τον πρίγκιπα Φίλιππο, που δεν έχει πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του.​​​​​​

Πρόσφατα, μία παλιά επιστολή της αρχηγού του κράτους κυκλοφόρησε στα social media, την οποία η Ελισάβετ είχε στείλει στη μαία της, λίγο αφότου είχε γίνει μαμά στον πρίγκιπα Edward. Μην ξεχνάμε πως το 1964, η Ελισάβετ ήταν ήδη 12 χρόνια βασίλισσα, πράγμα που σήμαινε πως είχε μάθει να συνδυάζει το καθήκον με την προσωπική της ζωή, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της. 

Συνεπώς, η ίδια προτιμούσε να ασχολείται με τα μικρότερα παιδιά της, παρά να τα αφήνει στις νταντάδες, όπως είχε συμβεί με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα, τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της. Στην επιστολή, λοιπόν, που χρονολογείται από το 1964 με παραλήπτη τη μαία Helen Rowe, η βασίλισσα Ελισάβετ εξηγούσε πώς περνούσε με το νέο της μωρό. 

Ελισάβετ - Edward

Πιο συγκεκριμένα, η μονάρχης έγραφε, "η Mabel (η νταντά του πρίγκιπα Καρόλου) ήταν άρρωστη στο κρεβάτι όταν μου έγραψες και ομολογώ πως διάβασα το γράμμα σου πολύ γρήγορα και θυμήθηκα τη λάθος μέρα που μου έγραψες και όταν ήμουν στο Αρουντέλ την προηγούμενη εβδομάδα, ξαφνικά θυμήθηκα το γράμμα σου και φυσικά ήταν πολύ αργά τότε. Το μωρό είναι φανταστικό - πολύ καλά στην υγεία του, προσπαθεί να κάτσει και ζυγίζει 7 κιλά. Χαμογελάει και γελάει με όλους και κάνει τους πάντες χαρούμενους. Ο Κάρολος, είμαι ευγνώμων να πω, πως είναι καλύτερα αλλά πολύ αδύναμος ακόμα. Ελπίζω να συναντηθούμε όταν επιστρέψουμε τον Οκτώβριο".

Όπως εξηγούσε το γράμμα, εκείνη την περίοδο ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν άρρωστος με πνευμονία, ύστερα από ένα ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει για κάμπινγκ. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες στιγμές που η μονάρχης περνούσε, το νέο της μωρό - ο πρίγκιπας Edward - ήταν εκείνο που έδινε χαρά σε όλο τον κόσμο. 

Διαβάστε Επίσης