Ο πρίγκιπας Edward ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του - Ο νέος ρόλος που ανέλαβε

Ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Φιλίππου επιλέγει την πορεία του πατέρα του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πέρα από την αγάπη του για τη θάλασσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2021, λάτρευε επίσης την ιππασία και τους αγώνες με άμαξα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Edward, ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της έκθεσης Royal Windsor Horse Show, έναν ρόλο που ο Φίλιππος διατηρούσε για πάνω από 30 χρόνια. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως είναι γνωστό, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ένας δεινός οδηγός της άμαξας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την αγωνιστική καριέρα του το 1973, όπου συχνά η βασίλισσα Ελισάβετ καθόταν στις κερκίδες για να φωτογραφήσει τον σύζυγό της. Όπως πολλοί είχαν δηλώσει, ο δούκας του Εδιμβούργου ήταν ένας πολύ ενεργός πρόεδρος της έκθεσης, χαρίζοντας μια μοντέρνα προσέγγιση στο event και προβάλλοντάς το σε όλο τον κόσμο. 

Πρίγκιπας Φίλιππος
Ο πρίγκιπας Φίλιππος στην άμαξά του το 1975.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση αναλαμβάνει ο πρίγκιπας Edward, ο οποίος μέχρι τώρα διατελούσε αντιπρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του. "Ο πατέρας μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει να αναπτυχθεί η έκθεση Royal Windsor σε μία από τις καλύτερες εκθέσεις αλόγων υψηλού κύρους στον κόσμο. Είναι τιμή μου να γίνω μόνο ο 4ος πρόεδρος στην ιστορία της έκθεσης και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ να διατηρήσω τη φήμη του σόου σε όλη την ιππική κοινότητα και παραπέρα, κάτι με το οποίο ο πατέρας μου ήταν παθιασμένος", είπε χαρακτηριστικά ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ. Μην ξεχνάμε πως η κόρη του πρίγκιπα Edward, Lady Louise, πιθανώς έχει κληρονομήσει την άμαξα του πρίγκιπα Φιλίππου, στην οποία είχε φωτογραφηθεί μαζί με τη μητέρα της το περασμένο καλοκαίρι. 

Lady Louise - Sophie

Πέρα, όμως, από τον ρόλο στην ετήσια έκθεση αλόγων, ο πρίγκιπας Edward στο μέλλον θα κληρονομήσει και τον τίτλο ευγενείας του πατέρα του και θα ονομαστεί δούκας του Εδιμβούργου. Προς το παρόν, ο τίτλος έχει περάσει στον πρίγκιπα Κάρολο, όμως με βάση μία συμφωνία που είχε γίνει το 1999, ο νέος δούκας του Εδιμβούργου θα είναι ο Edward. Ειδικότερα, λίγο πριν από τον γάμο του κόμη του Wessex και της Sophie, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με επίσημη ανακοίνωση είχε δηλώσει πως όταν ο πρίγκιπας Κάρολος ανέβει στον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ θα λάμβανε τον τίτλο του πρίγκιπα Φιλίππου. 

Διαβάστε Επίσης