Πρίγκιπας Andrew | Εξακολουθεί ο δούκας της Υόρκης να είναι ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ;

Η παράξενη σχέση της αρχηγού του βρετανικού κράτους με τον δεύτερο γιο της μέσα στα χρόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλοί είναι οι μελετητές της βασιλικής οικογένειας που αναρωτιούνται αν πράγματι δέχθηκε πλήγμα η σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Andrew, ύστερα από την ανάμειξή του στο σκάνδαλο Epstein και τη δίκη που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Και όσο κι αν η βασιλική οικογένεια βοήθησε, προκειμένου ο δούκας της Υόρκης να διευθετήσει το ποσό που ορίστηκε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι άλλοτε συχνές κοινές εμφανίσεις μητέρας - γιου έχουν αποφευχθεί.

Διαβάστε Επίσης

Η παιδική ηλικία και η στοργή της βασίλισσας

Ο πρίγκιπας Andrew μπορεί να ήταν το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως όπως πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν πάντα ο αγαπημένος της. Όταν ο δούκας της Υόρκης γεννήθηκε το 1960, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ήταν 12 και 10 ετών αντίστοιχα, με τη μονάρχη να υιοθετεί έναν νέο τρόπο ανατροφής για τους απογόνους της. Ειδικότερα, ενώ στην πρώτη "φουρνιά" παιδιών, η ίδια ήταν πολύ απασχολημένη, έχοντας αναλάβει μόλις τα ηνία του κράτους, συνήθως άφηνε τη δύσκολη δουλειά για τις αυστηρές νταντάδες που είχε προσλάβει. Αντίθετα, όταν στην ηλικία των 33 έφερε στον κόσμο τον Andrew είχε ήδη βρει τα πατήματά της, νιώθοντας πως θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της. 

ελισάβετ - Andrew

Πιο αναλυτικά, μαρτυρίες θέλουν τη βασίλισσα Ελισάβετ να περνάει χρόνο με το μωρό της, του οποίου δεν ήθελε να χάνει ποτέ το μπάνιο του. Η ίδια ήταν πολύ προστατευτική μαζί του και παρά τη θορυβώδη και απείθαρχη μετέπειτα συμπεριφορά του, η μονάρχης πάντα τον στήριζε. Και όσο κι αν ήθελε να του προσφέρει μια φυσιολογική ζωή, οι υπερβολές και οι ανέσεις δεν είχαν τελειωμό για τον μικρό πρίγκιπα. 

Ελισάβετ - Andrew

Τα νεανικά χρόνια

Η περηφάνια που ένιωσε η μονάρχης όταν ο πρίγκιπας Andrew σε ηλικία 22 ετών είχε γυρίσει ήρωας από τον πόλεμο στις Νήσους Φώλκλαντ εναντίον της Αργεντινής, γίνεται φανερή από τη φωτογραφία που λέγεται πως κουβαλάει μέχρι σήμερα στην τσάντα της από εκείνη την ημέρα. Ο πρίγκιπας Andrew απεικονίζεται να δαγκώνει ένα τριαντάφυλλο, μία πολύ σημαντική στιγμή για τη μητέρα του και αρχηγό του κράτους.

Ελισάβετ - Andrew

Mάλιστα, η ίδια φαίνεται να συμπαθούσε κάθε κοπέλα με την οποία είχε συνδεθεί ο γιος της, ενώ πριν φύγει για τον πόλεμο, μαζί του ήταν λογοδοσμένη η Diana Spencer, την οποία απέρριψε για την ηθοποιό Koo Stark. Σαν τον πρίγκιπα Harry, έτσι και ο Andrew είχε τον τίτλο εκείνου που λάτρευε τα πάρτι. Ωστόσο, όταν αποφάσισε να σοβαρευτεί, η Sarah Ferguson, την οποία η βασίλισσα λάτρεψε από την πρώτη στιγμή, έμοιαζε σαν την κατάλληλη επιλογή. Και όταν το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει, η Ελισάβετ σιώπησε και έμεινε πιστή σε αυτούς, ανεξάρτητα από τις φωτογραφίες της Fergie που είχαν κυκλοφορήσει με τον εκατομμυριούχο.

Ελισάβετ - Andrew - Sarah Ferguson

Στο σήμερα

Μπορεί η μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του δούκα της Υόρκης, να αποτέλεσε πλήγμα για τη βασιλική οικογένεια και τη μοναρχία, οι βασιλικοί ανταποκριτές και συγγραφείς εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως ο πρίγκιπας Andrew έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της μητέρας του. Άλλωστε, δημοσιεύματα θέλουν τον δεύτερο γιο της Ελισάβετ να έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη βασίλισσα στο Κάστρο του Windsor, όσο ο ίδιος βρίσκεται σε "καραντίνα", μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, ο πρίγκιπας Κάρολος ενδέχεται να ζητήσει από τον αδερφό του να απουσιάζει από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, όμως σίγουρα δεν μπορεί να τον αποκόψει από το μνημόσυνο του πατέρα τους, που θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου. Πολλοί πιστεύουν πως αυτή ίσως θα είναι η τελευταία δημόσια εμφάνισή του με τη βασιλική οικογένεια. Πάντως, όσο κι αν η βασίλισσα Ελισάβετ προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση της από τον γιο της, ακόμα και στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου που προτίμησε να κάτσει μόνη της, εκείνος που βρισκόταν πιο κοντά της στις θέσεις της εκκλησίας, δεν ήταν άλλος από τον πρίγκιπα Andrew. 

Ελισάβετ - Andrew

Διαβάστε Επίσης