Πλατινένιο Ιωβηλαίο | "Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν απολαμβάνει να είναι το επίκεντρο της προσοχής"

Η μονάρχης της Αγγλίας φέτος κλείνει 70 χρόνια βασιλείας, με τους εορτασμούς να λαμβάνουν χώρα αυτό το καλοκαίρι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Παρελάσεις, καρναβάλι με 5.000 performers, εκδηλώσεις και πολλά ακόμα έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία κλείνει φέτος 70 χρόνια βασιλείας, από τότε που διαδέχθηκε τον πατέρα της στον βρετανικό θρόνο. 

Διαβάστε Επίσης

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι ένα από τα πιο διάσημα άτομα στον πλανήτη με τεράστια επιρροή, όμως δεν απολαμβάνει το γεγονός να είναι το επίκεντρο της προσοχής και να βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η βασίλισσα Ελισάβετ μαζεύει δυνάμεις, ειδικότερα μετά από την περιπέτειά της με τον κορονοϊό, ώστε να παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν της. 

Ωστόσο, όπως δήλωσε πηγή από το κοντινό της περιβάλλον, "η Ελισάβετ δεν είναι κάποιος που απολαμβάνει άμεσα τα φώτα της δημοσιότητας, όμως αναγνωρίζει πως αυτές οι επέτειοι είναι στιγμές για τους ανθρώπους και τις κοινότητες που τους φέρνουν κοντά". Από την άλλη, ο εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, είναι ένας τρόπος, ο κόσμος να πει το ευχαριστώ του στη μονάρχη. 

"Οι γιορτές αντιπροσωπεύουν τα συναισθηματικά και πνευματικά στοιχεία της μοναρχίας και τι σημαίνει στις καρδιές των ανθρώπων", εξηγεί ο ιστορικός με εξειδίκευση στα θέματα βασιλείας, Robert Lacey, ο οποίος υπογραμμίζει πως οι άνθρωποι τις νιώθουν ως ορόσημα στις δικές τους ζωές. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέλαβε τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου όταν ήταν 25 ετών, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο ΣΤ'. Το 2015, η Ελισάβετ έγινε η μακροβιότερη μονάρχης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το ρεκόρ της προ-προγιαγιάς της, βασίλισσας Βικτώρια, η οποία έμεινε στον θρόνο για 63 χρόνια και 216 ημέρες. 

Προς το παρόν, η Ελισάβετ δεν είναι η μακροβιότερη μονάρχης στον πλανήτη, καθώς προηγείται ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ' της Γαλλίας που ήταν στον θρόνο για 72 χρόνια και 110 ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej της Ταϋλάνδης που βασίλεψε για 70 χρόνια και 126 ημέρες και στο τέλος ο βασιλιάς Johann II του Λιχτενστάιν που κατάφερε να φτάσει τα 70 χρόνια και 91 ημέρες βασιλείας. 

Διαβάστε Επίσης