Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο φωτογράφος Patrick Demarchelier

Η οικογένειά του ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός στα social media.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι φωτογραφίες του και η μίνιμαλ αισθητική του κατάφεραν να διαμορφώσουν την εικόνα της μόδας κατά τη glamour δεκαετία των '90s. Ο Patrick Demarchelier, έχοντας διαγράψει μία μακρά πορεία στον χώρο της μόδας και έχοντας δουλέψει για αρκετά χρόνια στο Harper's Bazaar US, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Την είδηση έδωσε στη διασημότητα η οικογένειά του μέσω του επίσημου λογαριασμού του στα social media. "Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Patrick Demarchelier στις 31 Μαρτίου του 2022, σε ηλικία 78 ετών", έγραφε η ανακοίνωση στο Instagram, αναφέροντας πως πίσω του άφησε τη σύζυγό του Mia, τους τρεις γιους του, Gustaf, Arthur, Victor και τα τρία του εγγόνια.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Γεννημένος στη Γαλλία και λαμβάνοντας την πρώτη του φωτογραφική μηχανή στα 17 του, ο Demarchelier αποφάσισε το 1975 να ακολουθήσει το όνειρό του στη Νέα Υόρκη, από όπου ξεκίνησε τη μακρά πορεία του. Στο βιογραφικό του υπάρχουν πολλά θαυμαστά πορτρέτα της Linda Evangelista, της Kate Moss και της Christy Turlington, ενώ στην ιστορία έχουν μείνει οι glam φωτογραφίες της πριγκίπισσας Diana, την οποία φωτογράφιζε μόνο ο ίδιος στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Diana (patrick demarchelier portrait)

Η φιλία του με Liz Tilberis του Harper's Bazaar αποτέλεσε τον λόγο που για χρόνια δούλευε αποκλειστικά για τα editorial μόδας του περιοδικού, μέσω του οποίου λάνσαρε το στιλ του που επηρέασε τη φωτογραφία μόδας.

Είχε συνεργαστεί με μεγάλους σχεδιαστές όπως τους Calvin Klein, Helmut Lang, Prada και Giorgio Armani, ενώ ήταν εκείνος που γνώρισε την Kate Moss στον Klein, δημιουργώντας την πιο iconic καμπάνια του οίκου. Το 2018 η πτώση του καταξιωμένου φωτογράφου ήταν αναπάντεχη, ύστερα από τις καταγγελίες νέων κοριτσιών που είχαν συνεργαστεί μαζί του για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, αποκαλώντας τες "γελοίες". Ωστόσο, πολλά ήταν περιοδικά και οι οίκοι που σταμάτησαν να δουλεύουν μαζί του.

Παρά τα κακώς κείμενα, η επιρροή του στη φωτογραφία μόδας και η έμπνευση που χάρισε στους επόμενους του είδους είναι αδιαμφισβήτητη, αναθεωρώντας τους κανόνες και ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. 
 

Διαβάστε Επίσης