Η Hillary Clinton έκανε μια όμορφη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του Met Gala φορώντας ένα Altuzarra φόρεμα που είχε συνδυάσει με ένα κίτρινο τσαντάκι. Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής θέλησε να ερμηνεύσει το θέμα του gala 'Gilded Glamour' τιμώντας με το φόρεμά της τις Αμερικανίδες που την έχουν εμπνεύσει.
Η Clinton είχε ζητήσει από τον Joseph Altuzarra να διακοσμήσει το πέτο του φορέματος με κεντήματα που έγραφαν τα ονόματα γυναικών που θαυμάζει, ανάμεσα στις οποίες η Madeline Albright, η Abigail Adams, η Harriet Tubman, η Rosa Parks, η Lady Bird Johnson αλλά και η μητέρα της,Dorothy Rodham.
"Ήξερα ότι ήθελα το φόρεμα να έχει κάτι προσωπικό για εκείνη” είπε ο Altuzarra σε αμερικάνικο περιοδικό, εξηγώντας πως όταν κάποιος σαν την Hillary πάει στο Met Gala πρέπει να επιλέγει ένα φόρεμα που να στέλνει ένα μήνυμα: "Έχει μεγάλη σημασία. Ένιωσα ότι πρέπει να σκεφτώ πολύ τι θα σήμαινε το φόρεμα σε σχέση με το θέμα και την περίσταση”.

Η Clinton είχε περπατήσει το κόκκινο χαλί του Met Gala για τελευταία φορά πριν είκοσι χρόνια και φέτος είπα χαριτολογώντας ότι είχε κάποτε πει ότι θα πηγαίνει "κάθε είκοσι χρόνια”. Όπως είπε "πιστεύω ότι όλοι είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε μαζί, να στηρίξουμε το μουσείο και το Iνστιτούτο αλλά και τιμώντας την Αμερική. Όχι μόνο τη μόδα της Αμερικής αλλά και το πνεύμα της Αμερικής”.
Όσo για το φόρεμα είπε πως "εγώ θα είχα κεντήσει με ονόματα όλο το φόρεμα. Αλλά αποφασίσαμε να βάλουμε μόνο γυναίκες που έχουν φύγει από τη ζωή. Αντικατόπτριζε, επίσης, το ενδιαφέρον του Joseph στα "παπλώματα φιλίας” που οι γυναίκες συνήθιζαν να κεντάνε με προσευχές, φράσεις ή τα ονόματα συγγενών και φίλων τους. Αυτό το φόρεμα τιμάει τις νοικοκυρές και τις μοδίστρες” που είναι μέρος της Αμερικανικής κουλτούρας, σύμφωνα με τον σχεδιαστή.